Бареков: Политиката е много голяма мръсотия, получих си урока

Нямахме зависимости от бизнесмени и олигарси, твърди лидерът на "България без цензура"

OFFNews 23 февруари 2015 в 07:49 9048 14

Николай Бареков

Снимка Булфото/Александър Михайлов

Николай Бареков

Българската политика е много голяма мръсотия, аз тепърва си получих урока.

Това заяви лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков в студиото на Нова тв тази сутрин. Според него той бил подложен на добре организирани атаки от опонентите му.

По повод твърденията за заплаха за убийство срещу него Бареков заяви, че не се чувства застрашен и че няма намерение да си вдига рейтинга.

Николай Бареков отрече да е бил зависим от Делян Пеевски или банкера Цветан Василев и те да стоят зад партията му.

"Нямахме зависимости от бизнесмени и олигарси. Ако имахме, нямаше да имаме трима депутати, а повече. Скъсахме всякакви модели на зависимости", заяви Бареков, който бе силно раздразнен от въпроса на водещата "Кога ги скъсатхе" и избухна: "Вие задръстихте ефира с псевдоразследвания! Никога не сме имали взаимоотношения с Цветан Василев и Пеевски. Всичко стана ясно - ако имах с тези хора такива дълбоки връзки, каквито ми приписвахте, нямаше да стана мишена и на двамата".

Според Бареков той винаги е бил опонент на ГЕРБ и Борисов.

Бареков и Борисов може би са единствените двама политици, които имат принципни отношения помежду си", заяви още бившият журналист.

Той се обяви категорично срещу плана на правителството да вземе 16 милиарда лева дълг през 2015-2017 г. и обяви, че го е срам от депутатите на ББЦ, за които никой избирател не бил гласувал, за да теглят заеми. Тези хора трябва да се засрамят, прикани ги Бареков. Той не очаквал и "красивите и умните, в лицето на г-н Радан Кънев" да протестират срещу 1 милиард заем на кабинета "Орешарски", а след като дойдат на власт да вземат 16 милиарда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!