Quantcast

Бареков: Генезисът на връзката между Борисов и Доган са ДС и КТБ

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2014 в 18:30 8671 15

Снимка Архив

"Генизисът на връзката между Борисов и Доган са ДС и КТБ! ДС е техният генезис, а КТБ е най-големият им проект"

Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по повод днешното гласуване на ДПС и ГЕРБ за актуализация на бюджета.

Той определи случилото се като "абсолютно доказателство, че държавата се управлява от Бойко Борисов и Ахмед Доган с подкрепата на техния слуга Росен Плевнелиев".

Бареков заяви още, че възнамерява другата седмица да покаже "генизиса на връзката между Борисов и Доган". Според него тогава ще стане ясно, че "по време на целия преход двете партии са били нещо много по-страшно от СИК и ВИС".

"Вместо актуализация на бюджета, очаквайте сензационна пресконференция, която може би ще сложи край на българския преход", заяви още Бареков.

Той подкрепи предложението на президента за отварянето на кредитните досиета на КТБ и призовава да се отворят и досиетата от Държавна сигурност и службите.

"Именно от там ще стане ясно, че пресечната точка за казуса КТБ е връзката между ГЕРБ и ДПС", обясни Бареков. По думите му КТБ е била създадена и убита от ДПС, но големите пари в нея са наляти по времето на ГЕРБ. 

По думите на лидера на ББЦ, решението на ВМРО да се коалира с НФСБ показва, че това е "проект, обслужващ изцяло ДПС и ДС". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.07 2014 в 02:07

Както обикновенно се пропуска простичката историческа истина - държавните институции с особени тайни (като ДС) са на нашата си държава, която пък е изградена върху 2 вида основи - първо официалните предосвобожденски и следосвобожденски институции (като училища, екзархия, еснафи и т.н и държавните институции след 1878) и второ - тайните пред- и следосвобожденски съзаклятия на въстанници, тайни комитети - централни, вътрешни и прочие революционни организации целящи освобождаването на народ и земи и преди, и след 1878 г. (вече и с тайното съдействие на възстановената държава). Така или иначе противопоставянето се изостря и между съотечественици особено сериозно между двете големи войни - в следващото поколение надделява нова вълна по един или друг начин и стигаме до 1944 г. След което постепенно противопоставянето е редуцирано до вътрешно партийно, но след 1989 г. отновно е и официално, и прикривано - вече многостранно, между съответните политически и икономически групи, които се припокриват по-често отколкото е идеологически допустимо за "демокрацията" и "пазарната икономика". Очевидно се стига отново и отново до идеологическата неосъществимост - всъщност чупливост и несъстоятелност. Е, както винаги можем да продължим с обвиненията към различните външни фактори - велики сили, международни организации и т.н. вместо да осмислим ставащото и да действаме адекватно.

26.07 2014 в 07:16

Какво не бих дал да има скрита камера в "щаба" на Дудучето:)) да видя еврокалинката Калина, и оня, дето от кокершпаньол на Трифонов стана пудел на Дудука, да видя Дилов "Шляхтен-Плюхтен" син и цялата сган. Как ли седят с кърпи с оцет на главата. Как гледат тавана и пцуят дебелия педал Каракачанов - не за друго, ами че излезе по голяма курва и от тях:)... и как се откачи докато се усетят:)) Няма мъни, няма банка, няма уюн, няма аванта и геченмек, мяма муфта! филма свърши! край! END! ENDE! FIN!FINE!KONEC! КОНЕЦ ФИЛЬМА! мамка ви и паразити!

Край министерски кресла, край! Край парламентарни комисии, посланически места и посолства! Край телевизии и аванти, няма мечтани участия при уринаторната подлога от "Панорама", няма коктейли по амбасади...край!! От тук нататък - най много...как се казва...стара любов не гасне:))) При "Господари на Ефира" , скунксове може би.. или безмилостно дъвкани от керамичното чене на бай ти Юлиан Вучков. Не винаги съдбата на мекеретата е гламурна!

Прочее единствената курва от тази клоака която удари джакпота е гърчавото фашизоидно македонялийче и продажно педалче Джамбазов! Като че ли е орисана българската група евродупедати винаги да има по някой за който винаги може да кажеш "курва, ама бедна ти фантазия каква курва!!!" То не беше малоумния архонт шкембелия и дебилния капкин син, които без Псидера щяха да видят Брю-то само на лаптопа, то не беше и безцветното курве Кунева, дето без дедо си Саксофонски-Цугтромбонски с туй габонско минало дали нямаше да я захапи някоя цацаратура...В друга графа са "най големите идиоти в историята на Европейския съюз!". Тук има трима които се състезават за първо, по-първо и най първо място! Естествено да дадем предимство на дамите:) Румяна Желева - всички я знаете. Маруся Любчева - нея всички не я знаете - и няма как, защото тя е толкова улава, че БеСеПе то и било забранило да си отваря устата дори като хърка и иде ред на иконата на идиотлъка, човека когото лично дедо Николай Ролекса е венчал, женил и развеждал...ууупссс:) туй последното не знам, Ама помня че му слагаше една корона от изрязана от консервена кутия от компот ананас. На шайби. Със сироп, от тия големите, от "Метро". На него - и на булката Барешка също. И нещо им мърмореше, туземски някакви шашми! Още тогава казах на една напориста дупедатка - че таз работа, да те жени налудничав попардак с "Ролекс" на китката и с разни тенекиени обреди не е на късмет. Тя ...айде за нея друг път - но не е сигурно! Аз да не съм Мопасан или Лоурънс еле пък Дьо Сад :)

26.07 2014 в 06:29

Поне не му показвайте снимката на това недуразумение, като ни държите в течение на развитието на болестта му, че на хората им се повръща само като го видят.

25.07 2014 в 21:00

Дудука още не е разбрал,че вече не само не пее,но и на дудук не може да свири.

25.07 2014 в 20:26

Махнете това чудовище, че ще повърна в сайта ви.

25.07 2014 в 20:00

Който се смее последен-най добре се смее.Бареков ще излезе прав

25.07 2014 в 19:57

Трудно за тези, които не могат да четат: Бизнесмен от ново време
"Иво Прокопиев парадираше, че е бизнесмен от нов тип, че поставя началото на ново поколение работодатели. Реално обаче целият му бизнес се крепи на безпардонно лобиране. Целта е винаги да намери начин да е близо до управляващите, независимо коя част от политическия спектър населяват. Неслучайно постът председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) e много важен за кредитния милионер. С всяко правителство Прокопиев подписва споразумение за сътрудничество и предлага услугите си.
За да е близо до властимащите, още като студент той започва да репортерства във в. "Пари" заедно с бъдещия си съдружник Филип Харманджиев. Оттогава датира и познанството му със застреляния банкер Емил Кюлев. Години след смъртта му Прокопиев ще разиграва на фондовата борса наследените авоари на вдовицата Весела Кюлева, коментират запознати.
Истинският бизнес на Иво Прокопиев стартира по време на правителството на Иван Костов. Тогава заедно с брат си Александър, бивш служител на ДС, чрез скандална и незаконна приватизация буквално отмъкват държавната фирма "Каолин". Чрез нагласена работническо-мениджърска приватизация Прокопиеви успяват да преборят белгийската компания "Сибелко", която дава 40 млн. щ.д. Чрез различни машинации Прокопиев и компания придобиват "Каолин" срещу 360 000 щ.д. Сделката е добре обмислена. Консултант е инвестиционният посредник "Булброкърс", една от твърде активните фирми на Прокопиев. Другата му компания "Алфа финанс", финансира РМД-то, а после придобива мажоритарния дял. Въпреки че Александър Прокопиев никога не е работил в предприятието и по закон не може да участва в РМД-то, сделката е осъществена. За тази му изява окръжният прокурор на Разград Елена Хаджидимитрова образува предварително производство, цялата група е разследвана и пусната под гаранция.
По незнайни причини с помощта на Апостол Апостолов, който тогава е шеф на АП, "приватизаторите" успяват да се измъкнат от правосъдието. Самият Апостолов изпраща писмо до Върховна касационна прокуратура-София, в което пише, че "няма основание за разваляне на приватизационния договор".
По сходен начин е присвоена и най-голямата винарна в Югозападна България - "Дамяница". В нея заедно с Прокопиев участва колегата му от репортерските години Филип Харманджиев. Двамата доскоро бяха и съдружници в медийната група "Икономедия", създадена да осъществява бизнес и политически натиск чрез средствата за масова информация.
Монополистът "Каолин" печели от неизгодни за държавата договори
В момента единствената работеща фирма на Прокопиев е "Каолин", която е монополист в добива на варовик у нас и по тази причина успява да налага монополно високи цени. Тя доставя варовика за сероочистващите инсталации на "Марица-изток 2".
В "Марица-изток 2" Прокопиев пробива с помощта на Румен Овчаров. Както става ясно, псевдобизнесменът не страда от политически сантименти. А защо му помага лидерът на столичните социалисти, когато по онова време се смята, че Прокопиев е протеже на сините? Защото Овчаров има един Господ - парите, и се съобразява единствено с тях.
Интересен е фактът, че по време на конкурса тази година фирми предлагаха да доставят варовик на цена 17 лв. за тон, като, разбира се, бяха калкулирали нормална печалба. Това е с по 5 лв. по-ниско от цената на варовика, който фирмата на Иво Прокопиев продължава да доставя на централата. При обеми от около 3 милиона тона всеки сам може да си направи сметката през последните няколко години за какви суми става въпрос. По този повод "Класа" многократно търсеше за мнение Мая Христова в качеството й на заместник-министър на енергетиката и след това като шеф на Българския енергиен холдинг. Тя обаче упорито отказваше всякакъв контакт и коментар по въпроса.
Говори се, че подобен "изгоден" договор е подписала и ТЕЦ "Марица-изток 3", където мажоритарен собственик е "Енел". Може би затова държавната НЕК трябва да плаща на "Марица-изток 3" два пъти повече за единица произведена електроенергия от тази в "Марица-изток 2".
Над 600 млн. лв. са дълговете, които оставя след бягството си
Прокопиев обяви, че напуска страната, защото се страхува от убийство. Дори се говори, че е посочил конкретни имена на посланика на САЩ Джеймс Уорлик. Става дума основно за хора от кръгове, които не са се поддали на манипулациите и натиска на разградския бизнесмен. Сред посочените били варненската икономическа група ТИМ, бизнесменът Васил Божков, шефът на Корпоративна банка Цветан Василев, вдовицата на покойния банкер Емил Кюлев - Весела Кюлева. Всъщност сред споменатите Прокопиев успя да омае и да оплете в мрежите си единствено Кюлева. Това познанство й струваше милиони.
Истината е, че Прокопиеви бягат, защото оставят над 600 млн. дългове след себе си. Запознати твърдят, че 200 млн. лв. са задълженията към УниКредит Булбанк. Ако сме нормална държава, прокуратурата би попитала как така човек, който е член на Международния консултативен съвет на една банка, взима 200 млн. лв. от нея и не ги връща. Как ще погаси Иво тези борчове, сега е грижа на банковия мениджмънт.
Още към 100 млн. лв. са борчовете на задлъжнелия бизнесмен към "Сосиете Женерал", където успява да пробие благодарение на приятелските чувства на Мартин Заимов. 60-70 млн. лв. са дълговете му към Алфа банк. Между 150 и 200 млн. лв. се оценяват финансовите загуби, които Иво Прокопиев нанесе на вдовицата на Емил Кюлев - Весела, правейки се на голям играч на фондовия пазар.
Като дължи толкова пари, с какво точно е платил билетите на многолюдното си семейство до Сингапур? Откъде е извадил най-малко 1,5 млн. долара, за да получи статута permanent resident? А кой разреши на Прокопиев да премине границата, след като е потънал до гуша в задължения? Това трябва да каже прокуратурата.", а каза ли?

25.07 2014 в 19:36

Не мога да се на чудя на този български интелект родил коментариите по-горе. Например ето я целувката: https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D1%86%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0+%D1%80%D1 %8A%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=GIPSU_GtC-T8ywOMyY CoAw&ved=0CBwQsAQ&biw=1366&bih=639.
А малоумните журналя продължават да задават малоумни въпроси, като на пример: професионала Борисов е редно да се пита за реформи в пожарната и в частната охранителна дейност, Цвъки- нещо за спорта, Лечева също, Ахмед за секретните служби, Плевньо за семейните ценности, Мая за Галеви, Данчо Цонев за бакшиша и рушвета, Първанката за партийното строителство, Станишев за комплексите и т.н.
Ели е най-точна.

25.07 2014 в 19:30

Интересно,и ти ли Бареков....слизаш на равнището на Яне-войвода,мисля че е време да се скриваш в дупката от която се показа,не мисля че ще успееш да повториш Костинброд,изтърка се вече,скрий се някъде по дълбоко....

25.07 2014 в 19:16

дудук, ти си над тези неща - гледай си депутатството...