Български евродепутати искат бежанците да се разпределят на квотен принцип в ЕС

OFFNews Последна промяна на 26 март 2015 в 20:45 3425 4

Български евродепутати ще настояват бежанците да се разпределят на квотен принцип между всичките 28 държави в Европейския съюз (ЕС).

Това каза евродепутатът Илияна Йотова, която инспектира Центъра за видеонаблюдение на българо-турската граница в Елхово.

Очаква се до няколко дни Европейската комисия да предложи новата си политика в областта на миграцията и убежищата. Ще искаме интересите на България, като външна граница на ЕС, да бъдат защитени, обясни Йотова.

Тя подчерта, че основните искания на страната ни са четири.

"Първо промяна в текстовете на Дъблинското споразумение за връщането на бежанците. На второ място, за разпределението на квотен принцип. На трето място, за изграждането на съвместните гранични патрули и за възможността за допълнително финансиране на страни от външната граница на Европа, каквато е България не само от Фонда за миграция и убежища", каза Йотова, цитирана от БНР.

Евродепутатът коментира и защитното съоръжение на българо-турската граница. Тя обясни, че идеята за нейното изграждане не е да възпрепятстваме жертвите на конфликтите и на войните да търсят убежище у нас, а да се помъчим да канализираме тези потоци и те да минават на контролно-пропусквателните пунктове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2015 в 23:39

По-добре в Америка да ги пращат и те да си понесат последствията от войните, които предизвикват , а не Европа да му мисли и се чуди как да се оправя.

27.03 2015 в 16:53

ТИЯ МАЗНИ ЦИГАНЧЕТА ИЗОБЩО НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДОПУСКАНИ НИЕ ИЗЧЕЗВАМЕ ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОВА ДО 10 ГОД АКО НЕ ЕКСПУЛСИРАМЕ ЦИГАНЙОРИТЕ В ИНДИЯ БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА НАПРАВАТ НЕЩО КРИМИНАЛНО НЯКЪДЕ ПО СВЕТА И НОВИНИТЕ НЕ СЕ КАЗВА ЦИГАНИН А СЕ КАЗВА БЪЛГАРИН
ИИИИИИИИИИИИИИИИИ СПРЕТЕ С ТЕЗИ ПОРЪЧКОВИ СНИМКИ НА МАЛКИИ ЦИГАНЧЕТА КОИТО ИМАТ ЗАА ЦЕЛ ДА НИ РАЗПЛАЧАТ

27.03 2015 в 00:00

какви бежанци бе това са си нелегални емигранти отвсякъде

26.03 2015 в 21:51

Мисля че това е първото смислено и в интерес на Бългаия предложение, което съм чул да е направил български евродепутат.