Българка стана най-добър нов депутат в Европарламента

Георги Савчев 19 март 2015 в 13:37 6507 3

Ева Паунова.

29-годишната Ева Паунова от Европейската народна партия спечели наградата за най-добър нов евродепутат на годината. Призът се връчва всяка година от официалното списание на Европарламента.

Тази година Паунова е единственият български евродепутат с награда в класацията на списание "Парламент".

Наградите се присъждат за десета поредна година, като отличават членовете на ЕП с най-големи постижения в своите сфери.

"Въпреки че Ева Паунова е в първия си мандат като евродепутат, тя е познато лице в Европарламента. Дейността й е фокусирана върху дигиталните пазари, малките и средните предприятия, младежкото развитие и образование", посочва официалното списание на Европарламента.

Наградата е оценка не само за мен, но и за това, че България може да бъде фактор в Европа, заяви българският евродепутат.

Миналата година Паунова се обърна към британския министър-председател с въпрос: „А какво ще стане, ако останалите страни-членки с големи британски общности решат, че англичаните не са добре дошли на тяхна територия?“. Тя нееднократно се противопоставя на негативното становище на британските власти спрямо имиграцията от ЕС.

Паунова е известна и с изказванията си в подкрепа на бъдещото споразумение за свободна търговия между ЕС и САЩ. Тя е на мнение, че "опасенията за понижаване на стандартите за защита на околната среда, здравето и правата на потребителите в много случаи са неоснователни".

Паунова е израснала в Дупница, завършила е международни отношения и бизнес администрация в Американския университет „Джон Кабот“ в Рим, а впоследствие е специализирала в „Харвард“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!