Ева Паунова: Имигрантите в ЕС получават по-малко помощи, отколкото местните

Георги Савчев Последна промяна на 13 ноември 2014 в 17:57 2923 2

Ева Паунова

Вярно е, че броят на чужденците, възползващи се от помощи, е нараснал през последните месеци в някои държави като Германия. Същевременно обаче е доказано, че имигрантите като цяло получават по-малко финансови помощи, отколкото местното население в страните-домакини.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова относно предложение на Европейската комисия за разширяване на сътрудничеството в Европейското икономическо пространство (ЕИП) по отношение на свободното движение на работници и координацията на системите за социална сигурност.

Паунова даде като пример Великобритания, където през последните 10 години имигрантите са допринесли с 64% повече данъци, отколкото са получили във формата на помощи.

Свободното движение на граждани в Европа не означава достъп до социалните системи на страните-членки на ЕС, категорична е тя.

Ева Паунова е на мнение, че дори ако съществуваше реална заплаха от „социален туризъм“, страните-членки биха могли да се преборят с проблема без да ограничават свободното движение в ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2014 в 09:34

Първо- ако гражданин на една държава от ЕС се премести да живее в друга държава от ЕС, той не е нито емигрант, нито имигрант- правно погледнато това не е емиграция или имиграция заради принципа за свободно движение на хора.
Също- моля ви някой да ми покаже този Регламент или тази Директива, в които е написано, че гражданин на една държава от ЕС може да се премести да живее в друга държава в ЕС и веднага да започне да получава помощи от държавата, в която се е преместил в такъв размер, какъвто получават местните, без да е работил дори ден в нея. Моля ви, търсих- не намерих такава процедура, но щом на много места по медиите го твърдят, значи сигурно го има написано в някой нормативен акт.

13.11 2014 в 20:39

... не се и опитвам да крия, че паунова мноо ми се харесва...

хахахахахахахаха