Ева Паунова: България ще спечели от трансатлантическото споразумение

Георги Савчев Последна промяна на 04 декември 2014 в 16:20 12436 18

Ева Паунова

България може да спечели много от едно бъдещо споразумение за свободна търговия между ЕС и САЩ, заяви българският евродепутат от ЕНП Ева Паунова.

Тя е на мнение, че "опасенията за понижаване на стандартите за защита на околната среда, здравето и правата на потребителите в много случаи са неоснователни".

Паунова се срещна днес с главния преговарящ на САЩ по трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции Дан Мълейни. Двамата са обсъдили по какви начини то ще се отрази на държави като България.

Тези преговори са исторически шанс за задълбочаване на отношенията с нашите американски партньори и са от стратегическо значение за страната ни в сегашните условия на геополитическа нестабилност в Източна Европа. Очакваните икономически ползи за ЕС възлизат на около 120 млрд. евро годишно, което означава средно по над 500 евро на домакинство, каза Паунова.

Убедена съм, че българските граждани и бизнес могат да спечелят много: от една страна от по-големия избор на стоки на по-ниски цени и от друга страна - от новите пазарни възможности, които едно амбициозно споразумение би открило, допълни българският евродепутат от ЕНП.

Според Мълейни отпадането на регулаторните пречки и опростяването на административните изисквания е в полза преди всичко на малките и средни предприятия и бизнесите от страни като България, които в момента не могат да стъпят на американския пазар поради големите административни разходи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2016 в 12:21

Честно казано нямам мнение кое е по-добре за България, но знам само, че в статията си е написана откровена лъжа - геополитическа нестабилност в Източна Европа няма, независимо как й се привижда на другарксата Паунова!

05.12 2014 в 23:04

Не искаме нови стоки на по-ниски цени, искаме качествени стоки на реални цени и доходи, с които да си ги позволим.

05.12 2014 в 14:46

Е толкова мното глупости на едно място отдавна не бях срещал. Но все пак девойчето е издънка на ГРОБ, нормално е да гъзолизниче на господарите от САЩ ...

04.12 2014 в 23:20

Зловредно и невярно мнение по въпроса "За или против търговското споразумение м/у ЕС и УСА".
Това търговско споразумение е в полза на корпорациите, донякъде и на САЩ , понеже тия корпорации са проводник на влияние и вкарват капитали в САЩ.
Това споразумение е вредно за Европа( виж НАФТА(NAFTA) спрямо Канада или Мексико).
Вредно е и за нас.
Един въпрос. Ако бъде прието това споразумени, американската компания Шеврон може ли да съди( и да осъди) Република България , за това, че е наложила мораториум върху добива на шистов газ?

04.12 2014 в 18:39

О, не разумна и юродке, защо не си мълчиш, като нищо не разбираш, ами трябва да се развяваш. За информация, например -
http://www.webcafe.bg/id_1565657070_Bulgaria_v_targovskata_voyna_na_ES_i_SASht
Май на такива им викаха - юрдечка.

04.12 2014 в 18:24

Хайде да си измислим правило в България, когаот някой каже, че България ще спечели от нещо след това да добавя *колко* и *как*. Иначе става като във втори клас: "кое е по-готината кола, Порше или Ферари" и кви скандали ставаха...

04.12 2014 в 18:06

Глупости говори това момиче, ама не разбирам плащат ли й да ги говори или си е глупавичка и наивна по природа. Не се вързвайте на толкова нескопосана пропаганда. Информирайте се хорааа! Има достатъчно информация. Спомнете си ACTA. И тя ще бъде включена наред с много други гадости. Нали знаете, че в момента едно от ЕРП-тата ни съди за 1 млрд. защото сме променили закона и според тях това ги ощетява. Е, сега ни съдят на основание продажно сключен договор допускащ подобни извращения. След сключването на TTPI това ще си е обимайна норма. Мислете, информирайте се. И ако прецените подпишете петицията против споразумението. Веднъж европейците са успяли да га блокират преди години. Сега е вторият опит.

04.12 2014 в 18:06

Пичове не му обръщайте внимание на габровското соросоидче. Това лайно не заслужава толкова букви. Прескачайте го внимателно и не го хранете.
И други са му казвали, че е само Хомо. Сапиенс в този живот няма да стане.

04.12 2014 в 17:57

Хомо, за тебе знаем че ще спечелиш, понеже тов. Барак Хаимович вас ви обича. Не се треси, ние силно се радваме за тебе. Особено се гордеем, че си си купил нова клавиатура, в която има нарочни бутони "русия", "путин", "гъз", други базови думи в речника ти, и те даже автоматично се задействат заедно с "ентър".

Момче, що непрекъснато занимаваш публиката с руските си комплекси? Тук нормалните хора говореха за Европа и Америка, не за твоята психиатрия.

04.12 2014 в 17:47

@Homo Sapiens, спокойно бе. Другарят Барак Обонго ще отпусне и на теб ТТИП самобръсначка, както на другарката Ева.