България открива почетни консулства в Полша и в Пакистан

OFFNews 02 септември 2015 в 13:43 1686 1

Правителството прие решения за откриване на почетни консулства на България в Полша и в Пакистан със седалища в Гданск и в Лахор. За почетни консули на страната ни са назначени Ян Стравински и Саад Али Хан.

Консулството в Полша обхваща Поморско и Куявско-Поморско воеводства. На фона на традиционно добрите и успешно развиващите се българо-полски отношения, откриването на дипломатическо представителство в северната част на страната ще допринесе за развитие на връзките в областта на бизнеса, инвестициите, туризма и насърчаване на контактите във всички сфери на двустранните отношения.

Пакистан представлява интерес за България с оглед на външноикономическата стратегия за връщане на българския бизнес на традиционни и навлизане на нови пазари на изток. Новооткритото консулство в страната обхваща най-голямата провинция на Пакистан по брой на населението, обем и ръст на икономиката Пенджаб. Това е и най-индустриализираната административна единица на страната, а столицата й – Лахор, се определя като най-големия образователен и научен център на Пакистан.

Откриването на консулството ще подпомогне посолството ни в Исламабад за разширяване на търговско-икономическите връзки и засилване на културния и научен обмен с Пакистан, както и за цялостното развитие на българо-пакистанските отношения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови