„Аз съм най-високопоставеният български политик в Европа“

OFFNews 25 юли 2014 в 16:36 17587 53

Николай Бареков

„Няма как да олекна като политик, защото в момента аз съм най-високопоставеният парламентарно представен български политик в Европа. Аз не знам председател на третата по големина група.“

Това заяви пред БНР председателят на „България без цензура“ Николай Бареков в отговор на въпроса дали няма да олекне като политик, ако продължава да сипе обвинения без доказателства.

Бареков обяви, че следващата седмица ще представи пред медиите конкретни доказателства за това, че ГЕРБ и ДПС са свързани помежду си и произхождат от структурите на бившата Държавна сигурност.

„Едната партия създаде един бизнесмен като Илия Павлов, втори бизнесмен като Цветан Василев в КТБ, другата наду балона на КТБ до 10 млрд. И там отидоха парите на нашите близки хора, след което заедно спукаха този балон“, разказа Николай Бареков.

Бившият журналист нарече „палячовски“ изказванията на отцепника Ангел Славчев, който в в края на миналата седмица нарече Бареков „марионетка на Пеевски“.

„Ако Бареков беше марионетка на някого, нямаше да се докара до състоянието цялата държава да е срещу него – всички медии и всички политици. Защо? Защото се оказах, че не съм марионетка на никой и искам само едно просто нещо – да разруша това статукво. Аз не вярвам в национален консенсус между вълци и овце“, каза Бареков.

Той не пропусне да се потупа по рамото за качествата си:

„Една партия може да съществува, само ако има кауза или силен лидер. 100 млн. да ми даде Цветан Василев или Делян Пеевски, ако аз не съм харизматичен лидер, ако хората не ми вярват, нямаше да получа 11 % на европейските избори.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!