"Атака" против санкции на ЕС срещу Русия

OFFNews 17 март 2014 в 13:29 4145 55

Волен Сидеров

Снимка Сергей Антонов

Българият парламент да излезе с официално становище срещу санкциите, които се очаква днес Европейският съюз да наложи на Русия заради събитията в Крим. За това настоя председателят на "Атака" Волен Сидеров.

На извънредна пресконференция лидерът на националистите настоя председателя на парламента Михаил Миков да свика извънредно заседание, след което Народното събрание да излезе с официална позиция по темата с Украйна. Дневният ред, който предлагат националистите, е:

1. Разглеждане на внесените от ПГ "Атака", ПГ ГЕРБ и ПГ "Коалиция за България" проекти за декларации по темата с Украйна

2. Разглеждане на внесеното от ПГ "Атака" проекторешение за проведения в Крим референдум

3. Проекторешение срещу налагането на санкции от Европейския съюз срещу Руската федерация.

Сидеров заяви, че на вчерашния референдум са присъствали депутати на "Атака", които са следили за демократичното провеждане на допитването.

Националистите са категорични, че признават за легитимни резултатите от референдума. Сидеров цитира думи на българската диаспора в Крим. Според него сънародниците ни се боят, че европейски настроеното правителство на Украйна може да упражни натиск над тях.

Националистите са категорични още, че България трябва да се противопостави на възможното налагане на санкции срещу Руската федерация. Според Сидеров страната ни ще е сред основните потърпевши, ако Путин отвърне на евентуалните мерки, които Евросъюзът може да наложи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!