Асланов: Всяко критично мнение в ГЕРБ води до изгонване от партията

Ивайло Анев 17 февруари 2014 в 18:04 3872 14

Юрий Асланов
Юрий Асланов

След отчетно-изборното събрание ГЕРБ е същата, какъвто си беше. Нормално гласуване може да се получи в партии, които имат някаква положителна и демократична биография. В ГЕРБ е изключено. Всичко се върти около една личност, около волята на тази личност, заради което всеки глас „против” или всяко критично мнение приключва с изваждане от партията. Вътре в партията това не е възможно.

Това заяви пред агенция „Фокус“ социологът и член на Националния съвет на БСП Юрий Асланов.

Ситуацията е доста динамична. Разбира се, че партия ГЕРБ запазва шансовете си да спечели евроизборите. БСП също. Към момента има приблизителен паритет между двете партии, което означава, че резултатът от изборите след около 3 месеца още тъне в неизвестност, каза Асланов.

Предстои доста напрегната кампания, която започна вече. По време на тази кампания вече победителят ще се очертае по-ясно. Не смятам, че някоя партия е по-подготвена от останалите. Разбира се, по-големите партии имат предимство пред всички останали. Най-неподготвени са по-младите, новите политически партии, но едва ли е възможно да се даде оценка, че някой е по-готов от всички останали, коментира още социологът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!