ГЕРБерите ще се преброят в НДК, ще има промени в ръководството

Нели Чолашка 16 февруари 2014 в 08:05 4486 5

Конгресът на ГЕРБ в зала Арена Армеец преди година.

На третата Национална конференция днес ГЕРБерите ще се преброят и лидерът им Бойко Борисов ще обяви промени в ръководството на партията.

Този конгрес ще е доста по-скромен и ще е в зала 3 на НДК за разлика от последния, когато Борисов реши да покаже мощ като събра близо 20 хил. души с автобуси от цялата страна в зала Арена Армеец.

Преди месеци, след като двама депутати напуснаха парламентарната група на ГЕРБ, лидерът обяви, че в бъдеще ще има поне трима заместници, а не само един - Цветан Цветанов.

Тогава дори лидерът на партията обяви, че мисли за оттегляме и се завъртяха спекулации, че неговият пост ще поеме Томислав Дончев.

Дончев е сигурна кандидатура за зам.-председателския пост. За заместници на Борисов се спрягат още Лиляна Павлова и Делян Добрев.

Твърде е възможно Цветанов да с раздели със зам.-председателския пост заради делата, които се водят срещу него.

Партията трябва да попълни и оперативното си ръководство - Изпълнителната комисия, след напускането на Искра Фидосова заради тефтерчето на Филип Златанов, както и на бившия депутат Павел Димитров и бившия областен управител на Благоевград Костадин Хаджигаев (двамата отидоха в БАСТА).

Възможно е днес от партията да бъдат изключени двамата депутати, които през декември миналата година напуснаха парламентарната група на ГЕРБ и станаха независим депутати - Светлин Танчев и Георги Марков.

Два дни преди конгреса пък парламентарната група и Народното събрания напусна бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов. Той обаче обяви, че остава в партията като експерт и иска да се занимава с частен бизнес, защото няма как да изхранва трите си деца със заплата 2000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови