Антоний Гълъбов: И 2015-та ще е година на политическа криза

OFFNews 07 януари 2015 в 09:49 3520 0

2015-та ще бъде година на политическа криза, каквито бяха и двете предходни години, прогнозира пред "Фокус" политологът доц. Антоний Гълъбов.

Най-сериозното предизвикателство ще бъдат местните избори, от които ще зависи в голяма степен и по-нататъшното позициониране на политическите партии.

"За БСП е жизненоважно да възстанови присъствието си в местната власт, за ГЕРБ вотът ще е тест за стабилността на управлението, за ДПС е абсолютен приоритет да разшири електоралната си география. Реформаторският блок ще трябва да се изправи пред много сложна геометрия на взаимодействие между други политически формации на местно равнище“, каза Гълъбов.

Патриотичния фронт и Реформаторския блок Гълъбов определи като формации, които участват в управлението, но нямат изработен предварително формат на взаимодействие помежду си.

В АБВ има по-малко вътрешно напрежение и затова се възприема като отделна политическа партия, която се движи по-организирано. ДПС оказва влияние върху политическите решения, въпреки че не е част от управляващата коалиция, каза още доц. Гълъбов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!