Антикорупционната комисия ще проверява три имота на СКАТ, купени на занижени цени

OFFNews Последна промяна на 10 април 2019 в 17:20 3254 3

Върховна касационна прокуратура възложи на антикорупционната комисия да провери три имота, купени на занижени цени от “СКАТ“ ООД, управлявано от депутата Валери Симеонов.

Проверката е заради постъпили на 9 април сигнали до главния прокурор Сотир Цацаров. 

В сигнала са описани три сделки:

Закупено през 2004 г. от „СКАТ“ ООД право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. „Слънчев бряг“ за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв.;

Закупен през 2005 г. от „СКАТ“ООД офис в к.к. „Слънчев бряг“ с площ 31,35 кв. м. за сумата от 6901,10 лв., при данъчна оценка 6901,10 лв.;

Закупен през 2008 г. от „СКАТ“ООД имот частна общинска собственост с площ 875 кв.м. за сумата от 850 815 лв. по решение на Общински съвет – Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост е бил В. Касабов – настоящ народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил настоящият народен представител Християн Митев. За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.

В сигнала са изложени и твърдения, че през 2008 г. „СКАТ“ ООД е закупило „База за отдих Пресока“ в община Златоград, която в момента е хотел „Панорама“, като на същия са изградени незаконни постройки – басейн и ресторант, за които е налице влязло в сила решение на Върховния административен съд от 2013 г., че са построени без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило.

Проверката ще обхване и твърденията за непредприемане на действия по събарянето на незаконните постройки в района на Златоград и наличието на връзка с народния представител В. Симеонов, уточняват от прокуратурата. 

Проверката е възложена на Дирекция „Противодействие на корупцията“ при КПКОНПИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови