Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Валери Симеонов със загадка: Министър на Борисов е купил 142 кв. м апартамент за 61 000 лева. Кой е той?

OFFNews Последна промяна на 04 април 2019 в 11:24 9404 5

Той добре е Борисов да си огледа по-внимателно министрите. Че и там има такива. Овча купел, Бързарица 2. 142 кв. м. за 61 000 лв. Намерете го кой е.

Така коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов поредните разкрития от Апартаментгейт, които засегнаха председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, шефа на НСлС Борислав Сарафов и председателя на ВКС Лозан Панов

"220 евро - знаете ли че това е всъщност цената на груб строеж в София?", допълни Симеонов. Той още коментира, че въпросният министър е купил апартамента през 2008 г., когато е бил "най-големият пик на цените". 

На въпроси коя е фирмата, която е продала апартамента, Симеонов отговори, че според него не е правилно да се търси тя. 

"Това, което се установи за "Артекс", е масова практика в строителството в България. Масова практика на укриване на данъци, впоследствие намаляване на данък сгради към общините, значи втори вид данък също се укрива... и всичко това няма как да не е било известно на конкретните регионални служители на НАП, както и на общината", заяви Симеонов.

Според него кадрите на ГЕРБ, замесени в скандала Апартаментгейт, са станали жертва на политическа кампания, "не без съдействието на хората в изпълнителната власт". 

"Всъщност няколко човека станаха жертви на политическа кампания, която всъщност експонира, показа пред обществото една масова практика на злоупотреби със строителството. Положителното е, че, дай Боже, там вече ще се показват истинските цени в нотариалните актове. Дай Боже това да стане, защото това ще вкара едни средства в бюджета, които досега са били в сивия сектор", допълни Симеонов.

Той още коментира назначението на сегашния председател на правната комисия в парламента Данаил Кирилов като правосъден министър:

"Аз имам много високо мнение за професионалните качества на г-н Кирилов, но започвам да придобивам много лошо мнение за нивото и потенциала, които остават в Народното събрание. Народното събрание не трябва да бъде подценявано. Без Данаил Кирилов тази правна комисия не мисля, че ще има този правен капацитет, който имаше до момента", завърши Симеонв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21662

5

spirit оригиналът

04.04 2019 в 19:01

За да си някой в политиката трябва да си купил апартамент на груб строеж или със сгрешен нотариален акт.

3774

4

ЛАФЪРДИЕВ

04.04 2019 в 14:06

АНГЕЛКОВАТА с туй апартаментче от 2015-та сай прославила..
Тамън се радваше завалийката, че са я забравили и подминали..
АМА ДРУГО СИ Е виден ВИЦ- министъркини да са зафане с АНГЕЛИНКАТА НА ТУРИЗМА в правителството на Баце ТРЕТИ.. Няма да и прости как го бореше кат ВИЦ на тишината...

Щото той си ДЪРЖИ НА ДУМАТА... Кат френски ключ на обла гайка..

Кат каже "УТРЕ", значи утре..

Не е нужно да го питат Джурналята всеки ден - КВО СТАНА С РЕЛСАТА?

2005

3

МАНГО

04.04 2019 в 13:14

Ако това, което се вижда в google maps, наричате улица - то аз съм трамвай!
Иначе цената си я бива - и аз бих купил 2-3 жилища на тази цена.

7671

2

Hissarion

04.04 2019 в 12:36

Ботунец, ул. Пастирска, 150 кв. м за 50 хил лв. Намерете го кой е. Тоя Далавери си личи, че е попивал от творчеството на Къци Вапцаров и сега до доразвива на нови висини.

8086

1

peter daskalov

04.04 2019 в 11:59

Ха-ха-ха! Далавери Симеонофф и смислени приказки? Никой не вярва. Кой и защо му е поръчал да плямпа тия небивалици - предстои да разберем. Аз лично не вярвам на нито едно негово словесно изхождане. Тоя екземпляр е срам за българската политическа класа... както повечето от ОПГ на Борисофф