Ангелкова кани руснаците в България от трибуната на Думата

OFFNews 25 февруари 2016 в 18:15 6868 19

Министърът на туризма Николина Ангелкова представи страната ни като целогодишна туристическа дестинация пред руската Държавна дума. Така тя стана първият ни министър от 27 години насам, който говори пред пред руския парламент, съобщиха от туристическото министерство.

Страната беше една от малкото, които ще имат тази възможност, и единствената от региона, които са получили покана за участие в парламентарните изслушвания в Долната камара на Федералното събрание. 

"България е на първо място сред дестинациите, подходящи да приемат руските туристи през 2016 г.", каза при представянето на страната ни ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов.

Той подчерта, че мерките, които взима българското правителство за насърчаване на туристопотока от Русия, са видими и дават все по-добри резултати. Голямо внимание обърна ръководителят на Руската федерация по туризъм на срещата си с българския премиер Бойко Борисов в София, което бе оценено като ясна заявка за важността на руските туристи за България. 

„Руснаците са сред най-многобройните чуждестранни туристи в българските летни курорти и за нас като администрация е много важно да създадем най-добрите условия и да стимулираме повече техни пътувания към страната ни“, каза министър Ангелкова.

„Руските граждани до 16-годишна възраст, които идват на детски и организиран туризъм в България, ще получават безплатни визи, различни облекчения са предвидени и за собственици на имоти в България и лица, които са пребивавали в страната ни предишни години“, подчерта Николина Ангелкова. 

В изказването си тя подчерта, че България е най-известна в Русия с възможностите за лятна почивка, но тя има много какво още да предложи. Министърът се спря на някои от основните обекти и артефакти, открити в страната ни, и подчерта, че „се превръщаме в изключително атрактивна дестинация за руските туристи, защото историята на нашите два народа е преплетена и в България руснаците могат да открият много нови, но същевременно близки до тяхната култура исторически обекти и артефакти“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!