Алибегов брани Фандъкова от Спаси София със снимка от Париж

Борис Бонев обяви протест за оставката на столичния кмет

OFFNews 04 октомври 2022 в 14:08 5543 3

Париж

Снимка БАЗ

Паветата по Шан-з-Елизе в подкрепа на Фандъкова

Протест за оставката на кмета Йорданка Фандъкова обяви днес Борис Бонев и покани всички столичани на 12 октомври пред сградата на Столичната община, съобщиха от Спаси София. 

“Гаврата с жълтите павета преля чашата. Не става въпрос за поредният ремонт на ремонта и усвояване на милиони, а за безвъзвратно заличаване на историческия облик на София!”, категоричен е Бонев.

От организацията обръщат внимание и на факта, че на четвърти поредни избори ГЕРБ губят в София, а техният коалиционен партньор СДС не съществува. 

Ние никога нямаше да допуснем това. Която и да е фирма щеше отдавна да бъде отстранена и да плаща глоба за милиони. Но вместо да защити обществения интерес, г-жа Фандъкова се крие, категоричен е Борис Бонев.

“Неприемливо е управляващите да адвокатстват на "Трейс", оправдавайки техните провали. Очевидно за всички е, че ремонтът е трагичен, но Общината измисля смехотворни тези, че спирачките на колите били виновни. Къде е и председателят на СОС, г-н Георгиев? Нима като юрист, той не можа да прочете договора и да види какви големи санкции предвижда той, но такива не бяха наложени. На чия страна са тези хора - на страната на гражданите или на фирмата?” - пита риторично Борис Бонев.

От Спаси София казват, че протестът в сряда ще бъде надпартиен и граждански и канят всички съграждани, които смятат, че София може и заслужава много повече.

От Българската асоциация на заведенията начело с Ричард Алибегов и Сдружението на заведенията в България с председател Емил Коларов пък изразяват своето силно притеснение от "изключително агресивната атака, която „Спаси София“ организира срещу българската столица София", се казва в позиция на двете организации. В нея се твърди още: 

Считаме, че непрестанното очерняне на града сериозно вреди на неговия имидж като туристическа дестинация. 

Атакуват се емблематични туристически места. Например ул. „Съборна“, където гражданите дори излязоха на протест срещу „Спаси София“. Под прицел редовно е бул. „Витоша“ – една от забележителностите на столицата ни – изпълнена с живот и любимо място за разходка и отдих както на българите, така и на множество чуждестранни туристи.

Наясно сме с политическите амбиции на „Спаси София“, но не сме съгласни те да вредят по този агресивен начин на туристическия бизнес в града ни! София със сигурност има проблеми и то не малко. Но като цяло е красив европейски град със своите исторически и съвременни забележителности.

С непрестанното очерняне на българската столица и показване единствено на негативното и съзнателно подминаване на красивото се прави черен PR на града, който отблъсква туристите. И то от хора, които през живота си „една къщичка за птички не са построили“.

Без да имаме претенции на изчерпателност, не сме забелязали подобни вътрешни атаки да има срещу Париж, например, от където прилагаме актуална снимка.

Затова призоваваме „Спаси София“ да не води политическите си кампании на гърба на софийския туризъм. Защото така не спасяват София, а я съсипват като туристическа дестинация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Univers

04.10 2022 в 15:00

Роден съм и съм израстнал в София, но от много години не живея в България. Честно да ви кажа избягвам да водя мои приятели чужденци, защото те не четат какво пишат от "Спаси София", а гледат какво ги заобикаля. Тръгнете от Витошка по Солунска по левия тротуар. Минете от Съдебната палата към Света софия и вижте тротуара. И това е Центъра...
Месля, че е крайно време при избор на кмет и главен архитект да се даде предимство на хора, родени и отраснали в града.
И все пак София е красива, но не заради Фандъкова, а въпреки нея.

345

2

Джендо Джедев

04.10 2022 в 14:57

Това паваж веднага след ремонт ли е? ;) Гледам, че е по-скоро паваж малко ПРЕДИ ремонт, съдейки по кръпките. Абе забелязал съм, че на несложните хорица единственият им "аргумент" са разни уатабаутизми.

925

1

ешо

04.10 2022 в 14:19

снимката от париж нее от улицата пред парламента
 
X

Да помогнем на украинските деца!