Ако бяхме Крумова България... Сценарист на Слави заплашва репортер от Нова тв (обновена)

OFFNews 14 април 2021 в 15:27 9879 2

"Ако бяхме Крумова България, щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофон". Това заяви сценаристът на Слави Трифонов и зам.-председател на партия "Има такъв народ" Тошко Йорданов в предаването си снощи по адрес на репортера на Нова телевизия Благой Цицелков.

Гневът на втория човек във втората по резултат партия на парламентарните избори избори е заради лапсус на журналиста в обедната емисия във вторник. В анонса към репортажа Цицелков казва, че ИТН са готови да приемат подкрепа от ГЕРБ и ДПС. Такава заявка дойде от обединението "Изправи се! Мутри вън!", но не и от партията на Слави. В излъчения след това репортаж информацията бе напълно коректна, което ясно показва, че в случая става грешна на езика, а не умишлена манипулация.

Тошко Йорданов обаче реагира изключително гневно в ефира на телевизия 7/8-и.

„Една от националните телевизии изрече мазна лъжа в ефир – говоря за Нова телевизия. Техният журналист си позволи да излъже в обедната емисия без капка срам. Я го пуснете пак този хубавец“, заяви още той.

Заплахите в ефир за разчленяване на репортер, доведоха и до официална реакция от страна на Нова тв.

"По време на живо включване в обедната емисия на NOVA на 13 април е допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации - репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ с „Има такъв народ“. В излъченото видео, непосредствено след пряката връзка, информацията е напълно коректна. Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи", заявиха от медията.

По-късно от Асоциацията на европейските журналисти – България излязоха с позиция по случая. От Асоциацията изразиха възмущението си от "недопустимия коментар" на Тошко Йорданов: 

АЕЖ припомня на г-н Йорданов, че на него в четвъртък му предстои да се закълне като депутат и да спазва Конституцията и законите на Република България. Очакваме от него и от всички негови колеги в Народното събрание да се ръководят от ценностите на 21 век, а не на Средновековието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3162

2

Grigor Arssov

15.04 2021 в 04:04

"По-добре е да замълчиш и да те помислят за глупав, отколкото да си отвориш устата и да премахнеш всички съмнения за това."
А Тошето сценаришчето пcува в ефир кат каpyцар!!!!
https://youtu.be/iTkUfp4qmjw

3000

1

Harp Sando

14.04 2021 в 17:54

Г-н Трифонов влиза в политиката заради референдум за мажоритарен вот. На влизане обаче двама негови кандидат-депутати се отказват от челното място в листата и отстъпват местата си на други кандидати. Това е подмяна на вота и подмяна на флага с надпис "Мажоритарен вот". Може би "ИТН" е по-скоро "и така нататък"....
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки