АБВ няма да участва в коалиция, в която ДПС присъства

OFFNews 07 септември 2014 в 13:57 2664 3

ДПС не трябва да бъде в следващата управляваща коалиция, заяви Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и лидер на ПП АБВ в предаването "На светло с Люба Кулезич" по Нова телевизия. Той добави, че във всички случаи АБВ няма да участва в коалиция, в която ДПС присъства.

Силна, а не силова държава, е основният приоритет на партията, каза Първанов. В противовес на онези, които твърдяха, че не е нужна държава, че тя трябва да бъде нощен пазач, т.е., да стои някъде встрани, да не се занимава с бизнеса, да не се занимава с природните бедствия дори, ако щете. Моята идея е, че трябва да има силна държава. Това е основното послание на АБВ, впрочем. Силна, не силова. Регулираща, държава на правилата и на хора, които спазват тези правила.

Георги Първанов коментира, че традиционната левица е в криза и това е изключителна отговорност на „Позитано”. „Отговорността е персонална, на един тесен кръг. Те изневериха на обещанията си, на ангажиментите си ”. Лидерът на партията посочи, че АБВ е единствената до момента от участващите на парламентарните избори формация, която е представила идеи и управленска платформа.

Сред ключовите теми на АБВ са реформа на съдебната власт, борба с корупцията по високите етажи на властта, промяна на държавното устройство с въвеждане на президентска република. Той е категоричен, че при останалите политически партии не само липсват управленски тези, но и кандидатурите в листите са непроменени от няколко парламентарни мандата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!