Човек на ДПС отива в листите на АБВ

OFFNews Последна промяна на 31 август 2014 в 12:54 4028 4

Христо Димов

От партията на Георги Първанов АБВ се похвалиха, че човек на ДПС влиза в листите им. Христо Димов напуска Централния съвет на ДПС и ще се бори за АБВ в Хасково, където е на второ място след Емил Кало.

Христо Димов, наричан в ДПС Фуад Фаредин Джафер, беше представител от Европа (на квотен принцип) в ръководството на ДПС.

"Възпитаник съм на Европа, член бях на ДПС, но съм българин, живея в България и не мога да си затворя очите пред националните каузи, които всеки българин трябва да защитава, особено на тези парламентарни избори. Ще дам всичко от себе си за победа на АБВ в Хасково!", каза на пресконференция Димов.

"Уверен съм, че за да мога да реализирам идеите си, имам нуждата от съмишленици, вярващи силно в правото и свободата да изразяваш мнението си, да критикуваш и да бъдеш критикуван", беше категоричен най-новият член на АБВ.

Димов членуваше в ДПС от 2009 г. до днес. "Българите от турски етнически произход трябва да търсят мястото си в тази партия, която е най-близка до тях като идеи, без оглед на етническа, религиозна и социална принадлежност. Смятам, че българското общество и политически живот са узряли до ниво, когато това вече трябва да случи“, коментира той.

Христо Филипов Димов е роден на 30 октомври 1984 г. в Кърджали.

Средното си образование е завършил в Хасково, като след завършването си заминава да изучава Приложна информатика - КСТ в Кралство Белгия, където остава 9 години и след обучението си работи в различни сфери като държавен служител - сектор администрация, бизнес консултант, управител на фирма, за кратко помирител към една от търговските камари в Антверпен, Белгия. В последното тримесечие на 2012 г., с цел пренасяне на добрия опит и натрупани знания се завръща в Родината. От юли 2013 г. работи като медиатор в център, който самият той открива Хасково. От началото на настоящата година преструктурира Центъра за медиация в Арбитражен съд, който председателства към момента. През настоящата година завършва поредното си образование "Стопанско управление" в Пловдив. Владее писмено и говоримо български, турски (майчин), холандски, английски и говоримо румънски език. Неженен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови