АБВ казва кого издига за президент без страх от ретроградния Меркурий

OFFNews 07 септември 2016 в 14:21 6769 6

АБВ ще обяви кого номинира за президентската надпревара до десет дни. Ние не се притесняваме от зодии и ретроградния Меркурий, заяви председателят на партията Георги Първанов. 

Що се отнася до кандидатурата на господин Румен Радев, той вече прави кампания и обиколи много региони като кандидат на БСП. Опасявам се, че малко трудно ще бъде легитимиран инициативният комитет, който трябва да го издигне, коментира Първанов. 

Темата за енергийната сигурност трябва да е сред приоритетите на българското председателство на ЕС, каза още лидерът на АБВ. Той бе категоричен, че европейската енергийна сигурност е проблем, който може да избухне с по-голяма сила от този за бежанците. „Защо България да не се опита да бъде водеща в това отношение? Приляга ни, и заради стратегическото ни положение, и заради експертизата, която имаме. Ако се утвърдим отново като водеща държава по отношение на енергийната дипломация, тогава България ще звучи много по-силно, много по-убедително“, посочи той. 

„Идеята да ни помогне ЕК в преговорите с Москва, идеята за такава тристранна среща ми се струва неработеща. Първо трябва да си свършим работата сами. Телефонни разговори не са достатъчни, трябва да се отиде на среща. Така, както направи Ердоган. Предлагам, апелирам, настоявам това да се случи възможно най-бързо, защото в енергийната дипломация загубата на темпо, може да се окаже фатална“, каза Първанов. 

Румен Петков: МВР не се справя с бежанците

Необходима е единна национална позиция по бежанския въпрос. МВР е неспособно да овладее ситуацията с мигрантите. Провалът на управляващите в сектор „Сигурност“ е основание за вот на недоверие, заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков. 

Според него има ярки свидетелства за това, че настоящото ръководство на МВР, а и на държавата са абдикирали видимо от разрешаването на проблема. Той изрази недоумение от факта, че страната ни не може да изгради гранично съоръжение вече трета година. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

6

кикимора

07.09 2016 в 19:15

Гоце се кани да ни изненада

20374

5

Стринка Минка

07.09 2016 в 18:13

Ако изберат Румбата Петков вече ще може да пикае в президентския фонтан, няма нужда по нужда да си ходи чак до Плевен.

29217

2

Лопе де Вега

07.09 2016 в 15:58

От какво да се страхуват при нулев шанс да бъде избран кандидатът им? Смело издигайте Гоце. Той е печен цели два мандата. Ще издърпате двайсе гласа от бсп и ще облекчите малко задачата на цвъцко. Ха така!

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!