"90% от тежките престъпления се извършват от роми"

OFFNews 08 април 2015 в 21:18 4863 5

Валентин Касабов

"Големият въпрос е кой стои зад Велизар Енчев? Кой му натисна копчето? Кой ухажва най-много Енчев, това е ДПС. ДПС си направи тънката сметка, за да отцепи от нашия електорат и отслаби Патриотичния фронт, защото ние сме най-големия им враг"

Това коментира в ефирът на bTV Валентин Касабов за своя бивш съпартиец от Патриотичния фронт Велизар Енчев.

"Ние не сме го изгубили, той загуби нас. Лъже, че сме се прегърнали с ГЕРБ. Той се е подписвал под нашата програма, да няма сини, червени, пембени, че ще работим със всеки за добруването на България",  допълни депутатът.

По повод искането на Патриотичния фронт за затвор за агитацията на чужд език Касабов посочи: "Ако няма санкции, ако няма страх със затвор ще продължим да сме свидетели на митинги, на официални демонстрации на различни етноси на чужд език".

"Ясно и категорично е, че в България трябва да се говори на български, официалния език е българския и това е казано в Конституцията. Когато говориш на друг език, особено на публични места - митинги и т.н., нека да бъде така добър Местан да спазва Конституцията, а не да се кани как ще ни осъди и какво щяло да стане. Не е въпрос на изчисляване, че сме предложили да е три години, а е въпрос на санкции. Трябва да има страх от закона", добави Касабов.

Депутатът коментира и протеста на роми заради обидните изказвания по техен адрес.

"Не трябва да се вадят думи от контекста. Нямали сме предвид точно тия жени, нито женската част от циганския етнос", добави Касабов.

Нека да поясня, както Валери Симеонов, така и аз подчертахме, че става въпрос за частта от тях, които извършват престъпления, ако някой друг се е разпознал това е негов проблем. 90% от тежките престъпления се извършват от роми, обясни той, какво са имали предвид от ПФ, когато са използвали "човекоподобни" по отношение на ромския етнос.

Валентин Касабов подчерта още, че с искането на ПФ за задължително гласуване те изпълняват предизборната си програма.

"Искането ни е залегнало и в споразумението ни с ГЕРБ. Сега разбирам, че те са готови да дадат заден ход - може би нямат интерес от това задължително гласуване", посочи депутатът от Патриотичния фронт.

"Подготвяме и закон за намаляване наполовина на субсидиите на партиите. Но не казваме, че не трябва да има никакви субсидии, защото пък по този начин партиите ще се превърнат в заложници на олигарсите", подчерта Касабов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови