Велизар Енчев внася предложението за по-къси ваканции на депутатите

Ако има власт, той бе отменил масовата приватизация

OFFNews 07 април 2015 в 09:13 3055 11

Велизар Енчев

Независимият депутат Велизар Енчев внася днес предложението ваканциите на депутатите да бъдат съкратени до почивните дни, които важат за всички работещи българи.

Той съобщи това в интервю за Нова телевизия. Той се надява предложението му да бъде гласувано на заседанието на парламента в сряда и почивката на депутатите да бъде съкратена още от този Великден.

Преди седмица депутатите си гласуваха ваканция от 10 до 19 април. По традиция народните избраници почиват 10 дни от Разпети петък и това е предвидено в правилника за работата на Народното събрание.

Енчев се обяви против толкова дълга ваканция, след като тя беше гласувана от почти всички депутати. "Винаги съм говорил против тези дълги ваканции. Не може българските лекари, учители, държавни служители да почиват 4 дни, а ние да почиваме 10 дни по Великден", заяви независимият депутат след гласуването.

Изказването му беше посрещнато с освирквания от залата, а председателката на парламента Цецка Цачева го попита защо, след като е против, не е внесъл предложение за промени в правилника.

В събота - 4 април, Енчев учреди Движение за радикална промяна - "Българска пролет". 

За това име настоявали младежи във Facebook, които подкрепят инициативата, обясни днес депутатът. Той лично се притесянвал малко от това име, защото може да бъде свързано с Арабската пролет.

Относно сравненията между новото движение на Енчев и гръцката СИРИЗА, депутатът уточни, че споделя идеите на управляващата партия в Гърция, но това са само идеи, без яснота дали ще бъдат реализирани.

Според него те се реализират в момента единствено в Унгария от Виктор Орбан.

Първото нещо, което би направил Велизар Енчев, ако има власт е да отмени масовата приватизация. "Масовата приватизация е масова измама", категоричен е независимият депутат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews