Велизар Енчев внася предложението за по-къси ваканции на депутатите

Ако има власт, той бе отменил масовата приватизация

Последна промяна на 07 април 2015 в 09:13 2142 11

Велизар Енчев

Независимият депутат Велизар Енчев внася днес предложението ваканциите на депутатите да бъдат съкратени до почивните дни, които важат за всички работещи българи.

Той съобщи това в интервю за Нова телевизия. Той се надява предложението му да бъде гласувано на заседанието на парламента в сряда и почивката на депутатите да бъде съкратена още от този Великден.

Преди седмица депутатите си гласуваха ваканция от 10 до 19 април. По традиция народните избраници почиват 10 дни от Разпети петък и това е предвидено в правилника за работата на Народното събрание.

Енчев се обяви против толкова дълга ваканция, след като тя беше гласувана от почти всички депутати. "Винаги съм говорил против тези дълги ваканции. Не може българските лекари, учители, държавни служители да почиват 4 дни, а ние да почиваме 10 дни по Великден", заяви независимият депутат след гласуването.

Изказването му беше посрещнато с освирквания от залата, а председателката на парламента Цецка Цачева го попита защо, след като е против, не е внесъл предложение за промени в правилника.

В събота - 4 април, Енчев учреди Движение за радикална промяна - "Българска пролет". 

За това име настоявали младежи във Facebook, които подкрепят инициативата, обясни днес депутатът. Той лично се притесянвал малко от това име, защото може да бъде свързано с Арабската пролет.

Относно сравненията между новото движение на Енчев и гръцката СИРИЗА, депутатът уточни, че споделя идеите на управляващата партия в Гърция, но това са само идеи, без яснота дали ще бъдат реализирани.

Според него те се реализират в момента единствено в Унгария от Виктор Орбан.

Първото нещо, което би направил Велизар Енчев, ако има власт е да отмени масовата приватизация. "Масовата приватизация е масова измама", категоричен е независимият депутат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2015 в 19:30

Щял да отменя приватизацията... Сириза... До къде се докарахме, хора, образовайте се.

07.04 2015 в 18:39

Веско, ни единия, ни другия.

07.04 2015 в 13:48

Енчев Нефесебейски,не го слушайте.Той не знае какво говори!
АТАКА е партията...
Волен е човекът...

07.04 2015 в 13:31

Ключовото тук е това, което Цачева го е питала - защо не е внесъл предложение за кратка ваканция? Отговорът е ясен - и той иска да се излежава по цял ден, но гледа да се направи на голям светец пред малоумниците, на които разчита да го задържат в политиката, след като си ритна столчето от хранилката на Валери Симеонов. Такива популисти най-добре да стоят далеч от политиката!

07.04 2015 в 13:13

Е кви ваканции да вземат да присъстват петъците повече от 5 човека, че е срамота вижда се, че гледат насериозно само като ДП им спусне задачка.

07.04 2015 в 11:01

За ваканциите и екстрите на депутатите е прав. Но това го прави единствено за реклама на поредното уродливо политическо създание, пръкнало се от малоумните и безпринципни глави на отрепки като него. Така дрънкаха и от ББЦ-то преди да си напазаруват гласове и да влязат в парламента.

07.04 2015 в 10:59

Аман от ченгета!

07.04 2015 в 10:52

Енчев миналия месец щеше да прави българска Сириза, в събота направи движение на пенсионирани милиционери "Българска пролет", а тази сутрин ни съобщи, че е най-близо до Виктор Орбан. В такава рядка кал вече стъпиха някои съвсем неориентирани българи, гласувайки за Бареков /монархия, ТКЗС-та и консерватизъм заедно и на таблет/. Това неговото обаче било интернет движение и "младите" настоявали за името! Тя същата работа като контрапротестите - 5 000 заявили във фейсбук, че са "за" и идват, а на пилоните се събираха 30-40 човека. 500 щяха да кърмят в мола, ама на 490 им се отвори друга работа. Та Енчев ще ни баламосва както му дойде на акъла, той това прави цял живот - упражнява се в патетични речи, от националната сигурност до ваканцията на депутатите, през "откупуване" на ЕРП-тата на занижени цени?! Дали ще е Орбан, Земан, Путин, Кастро, а при лош съвпад на звездните влияния дори Обама, не е важно! Да не го мислим, той се добра до парламентарната трибуна и сега е като молец във вълнена жилетка. Не искам да ви плаша, но само Господ може да го откъсне от трибуната. Мили спомени са СКАТ и дискусионното му студио, в което говореше предимно той и няколко любители на импулсните телефони!

07.04 2015 в 09:47

Поредният популист, който се кани да става спасител на нацията. Аман!