Quantcast

Късите крака на имиграционната лъжа

Петър Георгиев Последна промяна на 17 януари 2014 в 12:20 3827 8

Снимка: sxc.hu
Снимка: sxc.hu

Публикуваме коментара на читателя ни Петър Георгиев, изпратен до редакционната електронна поща на OFFNews [email protected].

 

Е, къде са? Българите. Румънците. Ужасяващата лавина от имигранти, която трябваше да помете цяла Великобритания броени минути, след като шумът от гръмналото шампанско отекна на Нова година.

В този момент милиони стресирани британци превключиха телевизорите си на канала на „Скай Нюз“, прекръствайки се три пъти в очакване на чуждестранната инвазия от раздърпани хипита и цигани. И ето я и нея. Виктор Шпиреску, обществен работник, а до него приятелят му Юлиян Барбат, ловец на диви мечки, заедно пристигащи от Трансилвания. Инвазия от двама.
 
“Не идвам да ви ограбя. Идвам да работя тук“. Не думай, Викторе. А и да си кажем честно, изглеждаш като терорист. Нищо чудно, че Фарадж го е страх от теб. Ти си лицето на румънското чудовище.
 
Така де, кошмарът на Найджъл Фарадж все пак се сбъдна. Виктор си намери работа в една автомивка. Според проучване на Британската независима партия, още около 10,000 изстрадали английски тийнейджъри се бяха борили точно за тази длъжност. Ама какво да правят? Жестокият Румънец им отне мечтата. Добре че го уволниха седем дни, след като започна. И тийнейджърите пак мечтаят. Три пъти „Ура“. Справедливостта възтържествува.
 
Иначе, според „Дейли Мейл“ (безспорно най-уважаваният вестник на Острова), „орди от българи и румънци“ трябваше да залеят свещената Англия през 2014-а. „Дейли Експрес“ пък (малко по-неизвестен, но също толкова качествен вестник) счупи шумомерите на Бате Енчо със заглавието си „Англия, идваме! Тръгва потокът от имигранти“. След прочитането на тези думи англичаните нададоха такива оглушителни писъци, че в момента в цялата страна има само 2 сгради със здрави прозорци.
 
Все пак да не бъдем прекалено строги. На нас също ни е познато да се паникьосваме от страниците на „Шок“. Особено когато Валери скъса с Николета. Тогава цялата нация получи сърдечен удар. А Ицо Хазарта и до днес се чуди как може философията ти за света да се определя от вестник, който струва 15 стотинки. Таблоидите са си доста мощни.
 
Но да се върнем на лошите източноевропейски имигранти, които дори бяха превърнати в миймове за забавление на британската общност. Не си ли спомняте когато Фарадж казваше: „Все още е рано, нека не прибързваме“ или пък „Не е сигурно, че ще пристигнат още на първия ден“? И аз не си спомням. Защото не го е казвал. Това е идеята. Вместо това великият лидер на революционната партия "UKIP" изнасяше двучасови мотивиращи речи, нещо средно между Ал Пачино и Мел Гибсън, надъхвайки електората си за война. Пишеше ги по цели нощи, понякога даже на свещ, вдъхновявайки се от Паисий Хилендарски. Накрая завесата падна. От едната ù страна се бяха наредили хилядите британци начело с Фарадж, готови за кръвопролития. И срещу тях стояха Виктор и Юли. Всички срещу двама?! Е, това си е малко нечестно.

А какво стана с другите? Авиокомпанията EasyJet, с която българските и румънските преселници трябваше да започнат смъртоносния си поход към Великобритания, беше попитана дали има увеличение в продажбите на билети. Такава нямаше. Изненада.
 
Преди това на англичаните им беше съобщено, че чудовищата от Източна Европа идват да им вземат работата, парите, жените, децата, мазния бекон, Уейн Рууни… Окей, тук малко се отнесох. Това дори нямаше да бъде дълъг процес, въпрос на време. Не. Обединеното кралство трябваше веднага да се спасява преди Армагедонът да настъпи. Пазете се, българите и румънците ще ни завладеят всеки момент!
 
Но не го направиха, нали? На първи януари хиперболата на един абсурден политик и паниката на невежите му подопечени се сблъскаха с реалността. Инвазия от Изтока няма да има.
 
Този път Великобритания не беше прецакана нито от имигрантите, нито от Ибрахимович, нито от Европейския съюз и неговите зли служители. Великобритания бе излъгана от собствените си псевдопатриотични главатари. Сега тяхната лъжа се опитва да избяга от собствения си капан. И с толкова къси крака едва ли ще стигне далеч.
 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2014 в 21:00

Прекрасно написано. Браво на автора!
Но първо, хайде да не истерясваме и от тази страна - не бяха малко и изказвания и публикации на английски издания (е, не чак като великите ;) Дейли мейл и Дейли експрес), които иронизираха не по-малко Фарадж и писъците му. Само че малко български медии ги публикуваха. Офф споменаха няколко, но за друг не се сещам. А нормалните британци не обърнаха кой знае какво внимание на паниката.
И второ, ако заменим "румънци и българи" със "сирийци и бежанци", не се ли получава една твърде позната картинка?

19.01 2014 в 11:08

Айде, кой ще постне добър превод...даже и на немски нема да е зле, че и там изядохме вурстчетата:)

17.01 2014 в 22:40

Напълно елементарна популистка статия.Не може да оцени същноста на проблема,а се хваща за миячите на автомивки.Напълно в стила на българите.Ниско образовано просташко.
И естетвено получава овации, от който може да чете.

17.01 2014 в 18:11

наглите наследници на дебелия с лулата,трябва да се разобличават.безспорно .това обаче ,за мен има стойността на тих глас на достойнството ни.няма скоро да можем да се провикваме на висок тон,защото сме далеч от нормалността.умни сме ,но завистливи,разделени ,озлобени от собственото си неблагополучие.липсват ни голямата национална цел,енергията да скъсаме с ретроградното.липсата на традиции не е единствената пречка.по всички статистически данни почти сме на опашката.достойнството се гради .то не е само "чисто"състояние на духа.

17.01 2014 в 15:03

Ааа. И Люси (Людмил Кюковски) ги нападна.
п.п.Бах ти и лумпените трябва да са,да вярват на подобна инвазия!

17.01 2014 в 14:34

Браво на автора, но това едва ли ще стигне до малоумния електотат на фарадж, както безумията на нашенското "фюрерче" не стигат до безмозъчния му електорат!хахаха

17.01 2014 в 14:11

Поклон, момче!

17.01 2014 в 12:54

Хахахаха, много добро.
Браво!

ПП. При леко съкращаване на текста и добър превод на английски, мисля, че и голям лондонски вестник ще го публикува.