Засилено полицейско присъствие и нает цял паркинг за погребението на Ангел Христов (обновена; снимки)

OFFNews 08 юни 2023 в 12:06 6746 2

Снимка БГНЕС/Божидар Стоилов

Погребението

Засилено полицейско присъствие има в Дупница заради погребението на единия от брата Галеви - Ангел Христов, предаде БНТ.

Христов почина на 3 юни от масивен инфаркт в село Ресилово.

Полицията охранява района, за да се гарантира спокойното протичане на траурната процесия. Роднини на починалия поискаха от общината в града да пазят паркинга при храма, за да се обезпечи потокът от хора и автомобили, които се очаква да пристигнат.

Работещите в района обаче се оплакаха, че не могат да стигнат до работните си места. По думите им търпеливо ще изчакат да приключи опелото.

Все още няма категорична информация къде е починал Христов - в дома си в село Ресилово или в частна болница в Дупница.

Опелото започна в 13:30 часа, а самото погребение е насрочено за 15:30 ч., но ще е в тесен семеен кръг.

На погребението му присъства и Златимир Иванов - Златко Баретата, предаде бТВ. Освен него бе дошла и приятелката на Пламен Галев - другият от братя Галеви. Сред дошлите бе и бившият гард на братя Галеви Васил Капланов-Каплата. Капланов бе задържан след изчезването на Алек Миланов в Дупница преди 3 години. 

Съпругата на Ангел Христов - Радмила, бе придружена от двете им деца.

На стълбите пред входа на храм "Свети Георги" бе постлан червен килим, а пред сградата бяха наредени 17 венеца. На един от тях пише "От бившите служители на ЦСБОП", а на някои - "Брат мой" или "Братко наш". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

08.06 2023 в 15:11

Дупница е частен град от много години. Тези "братя" и техните подчинени решават какво да се случи, кога и как. Община, полиция, прокуратура - всички или работят за тях или си траят.

Феодализъм. Но много хора намират феодализма за нещо хубаво. Казвали са ми, че наркотици няма в града и част от обичайната престъпност също я няма - каквато я има е тяхна, кокошкарски истории почти нямало.

Направили са и парк, на който може да завидят много градове, поддържа се (вероятно от общината).

За това и са герои в очите на много от туземното население, не се чудете.

4000

1

Математика

08.06 2023 в 14:17

Семейството мълчи...значи според мен тоя е имал поне два фалшиви, но издадени от администрацията паспорти и си е идвал когато си поиска през Сърбия, защото както знаем от там не ни ги връщат. Иначе полицията сигурно е знаела...