Църквата в Дупница: Има вероятност погребението на Ангел Христов да е още днес (обновена)

OFFNews 07 юни 2023 в 09:54 3876 0

Ангел Христов

Снимка БГНЕС

Ангел Христов

Има вероятност опелото и погребението на Ангел Христов - единият от братя Галеви, ще се състоят днес, съобщиха от църквата "Свети Георги Победоносец" в Дупница, цитирани от бТВ.

Впоследствие стана ясно, че погребението ще бъде на 8 юни.

Тялото на Христов бе освободено вчера от прокуратурата.

Че единият от т. нар. братя Галеви е в България и е починал, стана ясно на 3 юни. Все още не е ясно къде е починал Христов - в дома си или в частна болница, както и къде е открито тялото. 

Аутопсия показа, че е получил инфаркт именно на 3 юни сутринта. Преди да излязат резултатите, бившият служебен министър Иван Демерджиев посочи, че се разследва дали е влязло тялото му през границата. 

Впоследствие Демерджиев обясни, че Христов е получил инфаркт в България, като допълни, че или е влязъл през Гърция в пиковите часове, когато "личните карти не се проверяват", или - нелегално.

Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени за тежки умишлени престъпления - първият като ръководител, а вторият като участник във въоръжена организирана престъпна група, създадена за изнудване.

Окръжният съд в Кюстендил постанови отнемане в полза на държавата на имущество за 2,5 млн. лв. на двамата. След произнесената през 2012 г. присъда те се укриха и бяха обявени за международно издирване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови