Имотът на Ангел Христов в Ресилово бил на офшорка

OFFNews 06 юни 2023 в 10:22 2585 0

Ангел Христов

Снимка БГНЕС

Ангел Христов

Макар че антикорупционната комисия отне имуществото на братя Галеви като незаконно придобито, Ангел Христов и семейството му са ползвали имот в Ресилово, който се води на офшорка, съобщава БНР.

Имотът е изграден върху около 10 декара земя и за него е плащан 300 лева наем.

От Общината в Сапарева баня са съобщили, че ползвателите не дължат за имота никакви суми за данъци и такси.

На името Пламен Галев и Ангел Христов в Ресилово не се води никакво имущество, стана ясно от решението на Окръжния съд в Кюстендил по делото за конфискуване на имуществото на братя Галеви, което продължи 8 години, припомня БНР. Според това решение през 2021 г. в полза на държавата бяха отнети имоти и пари в размер на 2 474 582 лв.

След като братя Галеви бяха обявени за международно издирване, в имота продължила да живее съпругата на Ангел Христов, която ръководи клуб по художествена гимнастика в Дупница.

За кончината на Ангел Христов стана ясно в събота. Според противоречива предварителна информация той е починал в дома си в инфаркт по-рано същия ден, 3 юни, или късно вечерта на 2 юни.

Трупът на Христов все още се намира в местна погребална агенция, след като планираното за неделя погребение бе отменено заради разследването. Голямата въпросителна е как обявеният за издирване Христов е влязъл в страната и дали не е бил тук през цялото време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови