Заразените с COVID-19 нараснаха с 8, общо за страната са 51

OFFNews 15 март 2020 в 17:19 6253 3

Заразените с коронавирус у нас нараснаха с 8 нови случая и общият им брой става 51, от които двама са починали.

Това съобщи генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, директор на Военномедицинската академия (ВМА) и ръководител на Оперативния щаб за борба с коронавируса.

Във ВМА са направени 83 проби и са установени шестима положителни пациенти. 51 проби са изследвани в Националната лаборатория, като две от тях са положителни. Във Варна са направени 12 проби, положителната проба е потвърдена в Националния център. В Стара Загора има 16 отрицателни проби.

Генералът изнесе и някои важни подробности около потвърдения случай във Варна, посочвайки го като един от типичните лоши примери, заради които се разпространява заразата.

“Варненският пациент бе потвърден. Той хваща самолет от Варна за Бергамо в разгара на епидемията. От там отива в Барселона и след това се връща в София, за да се върне по сухопътен път към Варна. Слава Богу, след като се е прибрал, веднага е отишъл в болница“, посочва Мутафчийски.

Особено важно е всички да се съобразим с мерките, наложени от правителството по време на пандемията, за да не се стига до други подобни нелепи случаи, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11925

2

FeldMarschal

15.03 2020 в 20:16

@zuljin а кой не е скапаняк бе Ганьо ? Бай Иван дето "лекува" вируса с ракия ли. Ходи се гръмни
 
X

Да помогнем на украинските деца!