Задържаха полицаи, изнудвали мъж за 84 000 лв.

OFFNews 15 юли 2015 в 10:33 4210 8

Трима полицаи, изнудвали мъж за сума в размер на 84 000 лв., са задържани от ОДМВР - Перник. 

Сигналът е подаден в полицията на 14 юли в 15:00 часа. Тогава мъж с инициали Н.Н. съобщил, че е изнудван от три неизвестни лица, които му заявили, че са изкупили негов дълг към друго лице в размер на 84 000 лв. Те заплашили Н.Н., че ако не им предаде и то още същия ден половината от сумата, то здравето му ще бъде застрашено. 

Срещу неизвестните лица незабавно е образувано досъдебно производство. 

Н. е предал на полицията наличната в него сума в размер на 200 лв. Банкнотите са описани по номинал и сериен номер и са изготвени бутафорни пачки, поставени в торбички. Около 20:00 часа вчера въпросните торбички са предадени от Н. на един от изнудвачите. 

Веднага след предаването на парите полицията в Перник е задържала неизвестните лица. Оказало се, че и тримата са полицаи, а в района на местопроизшествието са установени и иззети два автомобила, с които извършителите са се придвижвали на територията на Перник.

В изнудвачите са намерени 2 служебни полицейски карти и 3  радиостанции, включени и работещи на честотата на ОДМВР – гр. Перник.

И тримата са задържани на 72 часа, но предстои внасяне на искане за взимането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Мъжете свършиха. Ще трябва и жените да хванем автоматите