Шестима биха полицаи и освободиха арестант в Ихтиман

OFFNews 14 юли 2015 в 15:58 33928 14

Шестима биха полицаи и освободиха арестант в Ихтиман

Шестима души в Ихтиман биха двама полицаи и освободиха арестант, който изчезна. 

Инцидентът се разиграл на 13 юли, след като в 19.00 часа в полицейското управление в града е подаден сигнал за счупено стъкло на междуетажната площадка на жилищен блок в града. На място веднага е изпратен автопатрул, който установил, че 45-годишният Г.Г. – криминално проявен за средна телесна повреда, видимо пиян буйствал и крещял през счупения прозорец. Той е задържан и отведен в сградата на районното управление. 

Към 21.45 часа патрул от нощната смяна откарал арестанта до болница за рутинен медицински преглед, който да констатира здравословното му състояние. На излизане от болницата обаче двамата младши полицейски инспектори, които извеждали задържания, били пресрещнати и нападнати от майка му и група мъже. Със сила и заплахи те скъсали униформите на служителите на реда и успели да освободят задържания, след което се разбягали в различни посоки. Арестантът избягал с поставените му белезници.

Случаят е докладван веднага на Районна прокуратура – Ихтиман. Избягалият е обявен за издирване. Няколко часа по-късно той и брат му са задържани в жилище в кв. „Клисарци“ на Ихтиман.

След сагата са установени всички нападатели, на които са повдигнати обвинения и предстои прокуратурата да поиска постоянен арест.  

С цел издирване на участниците в инцидента, охрана на обществения ред и недопускане на ескалация на напрежението и във връзка със заповед на главния секретар на МВР е проведена мащабна полицейска операция на територията на града. В нея са включени около 200 униформени служители, сред които и сили на жандармерията и СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на акцията са проверени 12 адреса, за които е имало данни и се предполага, че там може да се укриват издирваните.

На един от адресите в кв. „Изток“ са намерени и иззети седем лични и пет дебитни карти, два тефтера с имена и суми срещу тях, един акт за раждане на жителка на квартала и бележки с ПИН кодове на карти. Собственичката на жилището е отведена в районното управление. 

При извършените проверки полицията се натъкнала и на три камиона, в които имало деветима души без документи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!