Отвлякоха психично болна заради имотна измама

OFFNews 14 юли 2015 в 12:15 5030 0

Близките на психично болна жена твърдят, че тя е била отвлечена заради имотна измама. 

В битката за наследство по неволя попада 45-годишната Виктория. Тя e издирвана от полицията в продължение на четири дни и според близките ѝ е била отвлечена. 

Преди два месеца Виктория Иванова е настанена за лечение в психиатричната клиника „Свети Иван Рилски” със съдебно решение след жалби от съседи за агресивно поведение и клошарство. Жената страда от параноидна шизофрения, но въпреки опасното си поведение, има право да си тръгне от болницата във всеки момент, защото е с психична болест, но не е извършила престъпление, съобщава Нова телевизия. 

Преди година майката на Виктория умира и тя остава сама, но с апартамент и парцел в скъп квартал. Тогава роднините ѝ правят справка в имотния регистър и установяват, че наследствените имоти са продадени още през 2009 г. Оказва се, че това е станало чрез измама.

Съдът връща откраднатия апартамент на семейството, но за парцела на "Камбаните" все още се водят дела за имотна измама, а психично болната Виктория е собственик. Така вниманието се съсредоточава върху нея.

Преди дни роднините с изненада разбират, че Виктория е пуснала заявление за доброволен отказ от съдебната битка и се усъмняват, че нещо не е наред, защото когато е подписала, би трябвало да е в психиатрията в Курило. Вместо това обаче е изписана от непозната за нея Дочка.

Дочка Григорова е на 52 години и е позната на полицията и прокуратурата. Срещу нея са образувани шест преписки за имотни и документни измами, но никога не е осъждана.

До дни роднините на Виктория трябва да докажат, че подписът ѝ е подправен и тя не се е отказала от битка за парцела. След това обещават да я гледат. Историята на Виктория е съдба на хиляди други психично болни. А самата тя има обикновена мечта - да има спокоен живот в гарсониерата и някой наистина да се грижи за нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !