За шеста поредна година ДАЗД подкрепя Европейската седмица на спорта

OFFNews 24 септември 2020 в 10:27 347 0

За шеста поредна година Държавната агенция за закрила на детето подкрепя Европейската седмица на спорта #BeActive в България, която се организира от министерството на младежта и спорта.

Инициативата стартира със спортни демонстрации и активности на открито под мотото „Бъди активен всеки ден, всеки навсякъде спортува!“. В следващите дни над шестдесет спортни събития ще се проведат в София и други градове в страната. Целта е да бъде подпомогнато личностното развитие на младите хора и да бъдат задоволени спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност.

„Всяко дете трябва да се грижи и тренира редовно за тялото си, така както се грижи за емоциите си с близките и приятелите си.“, сподели председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС.

В периода 24 до 25 септември между 10:00 и 19:00 ч. Европейската седмица на спорта продължава със Спортен панаир в столичната „Асикс Арена“. В него ще се включат представители на над 20 вида спорт – федерации и спортни клубове, които ще представят дейността си с информационни щандове и демонстрации.

Посланици на Европейската седмица на спорта и тази година са успели български спортисти и талантливи млади състезатели. Това са грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, както и индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, състезателките по борба Тайбе Юсеин и Миглена Селишка, боксьорите Радослав Панталеев и Станимира Петрова, шампионката от Европейските игри в Минск по олимпийско карате Ивет Горанова, джудистът Ивайло Иванов и паралимпиецът Денислав Коджабашев и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови