За две седмици служебното правителство смени двама областни управители на Хасково

OFFNews 05 април 2023 в 15:28 1054 0

Министерски съвет

Снимка БТА/Архив

Министерски съвет

Служебното правителство назначи нов областен управител на Хасково - Красимир Ангелов, след като преди две седмици от зам.-областен Мартин Узунов стане областен управител. 

Решението е взето на правителственото заседание днес. 

Красимир Ангелов има придобито висше образование от УНСС по специалност „Икономика и управление“. Притежава дългогодишен опит от частния сектор в областта на строителния надзор и управлението на проекти.

На 22 март кабинетът освободи Минко Ангелов като областен управител на област Хасково и назначи неговия заместник Мартин Узунов. 

По-късно стана ясно, че Ангелов е назначен за съветник в Министерството на икономиката. Въпреки че срещу Ангелов има текат две проверки, това не попречи на служебното правителство да го направи съветник на икономическия министър Никола Стоянов. 

В края на 2022 г. стана ясно, че вече бившият областен управител е подал оставка след скандал за негово участие в контрабанден внос от Турция. Това съобщи служебният премиер Гълъб Донев на депутатско питане от БСП. Тогава той обясни, че няколко структури - прокуратурата, МВР и ДАНС, се занимават със случая и че скоро ще има резултати от проверката.

Самият Минко Ангелов обяви за оставката си във фейсбук профила си, като каза, че е морално и почтено да я подаде, но допълни, че изнесената информация е пасквил, съшит с бели конци, и опит за омаскаряване с цел дискредитирането му като борец за законност и справедливост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!