Демерджиев: Сигналите за купен вот растат лавинообразно

Срещу областния управител на Хасково освен за контрабанден внос от Турция тече още една проверка

OFFNews 20 март 2023 в 14:20 1415 1

Демерджиев

Снимка БГНЕС

Иван Демерджиев

Сигналите за купен вот се увеличават всеки ден, като растат с проценти и лавинообразно, обяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в Хасково, цитиран от БНР.

"Не толкова като брой, колкото като тенденция нарастват лавионообразно. Всяка от дирекциите работи активно. Всеки от директорите ще бъде изслушан в София по темите, свързани с изборите, за това какво е направено, какво предстои да се направи, плана за действие. Всеки един ще мине тази седмица през политическото и професионално ръководство в София. Действаме активно, както обещахме", каза министърът.

Той даде добра оценка за работата на областната дирекция на МВР в Хасково. И добави, че тече и втора проверка срещу областния управител на Хасково Минко Ангелов за други негови служебни действия.

В края на м.г. стана ясно, че областният е подал оставка след скандал за негово участие в контрабанден внос от Турция. Това съобщи служебният премиер Гълъб Донев на депутатско питане от БСП. Тогава той обясни, че няколко структури - прокуратурата, МВР и ДАНС, се занимават със случая и че скоро ще има резултати от проверката.

Самият Минко Ангелов обяви за оставката си във фейсбук профила си, като каза, че е морално и почтено да я подаде, но допълни, че изнесената информация е пасквил, съшит с бели конци, и опит за омаскаряване с цел дискредитирането му като борец за законност и справедливост.

Демерджиев коментира и поредния случай на инцидент с превозвани мигранти, при който загина един човек край Алдомировското блато в района на Драгоман. По думите му се е превърнало в традиция трафикантите да не спират на стоп палка на органите на реда.

"За съжаление това се превърна в традиция при тези наказания, които получават. Шофьорът е сръбски гражданин, доколко разбрах, такава е и регистрацията на автомобила", изтъкна Демерджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови