Втори труп в Мизия

Юлиан Христов 05 август 2014 в 15:09 7096 0

Наводнение в Мизия

Снимка Министерство на отбраната

Тяло на мъж е открито в Мизия, съобщи за OFFNews окръжният прокурор на Враца Силвия Миленкова.

Към момента причините за смъртта не са изяснени – прави се аутопсия на тялото, която трябва да установи от какво е умрял човекът. За момента не може да се твърди, че той е жертва на наводнението във врачанския град.

„Трупът е открит днес и е образувано досъдебно производство, като аутопсията още не е извършена и не може да се каже дали смъртта е настъпила вследствие на наводнението“, каза прокурор Миленкова. Тя поясни, че разследването е образувано по чл. 115 от Наказателния кодекс, който е за умишлено убийство.

От наводнението в Мизия официално е потвърдена смъртта на един мъж, а една жена остава в неизвестност.

След потопа вече има образувани три досъдебни производства. Две от тях са свързани със смъртта на двамата мъже. Третото разследване е за установяване на причините за наводнението и то беше образувано след като Районната прокуратура в Оряхово се самосезира и назначи предварителна проверка. Все още обаче не са направени необходимите огледи на коритото на река Скът и язовирите около Мизия. Това разследване е възложено на Окръжен следствен отдел във Враца като предстои да бъдат изготвени нужните експертизи. По него предстои да бъдат проведени и разпити от длъжностни лица, а от Напоителни системи, Басейнова дирекция по управление на водите в Плевен и филиала на НИМХ ще бъде изискана информация, нужна за разследването.

Положението в Мизия остава бедствено. Междувременно в намиращото се наблизо до града село Крушовица, което също пострада тежко от наводнението, е започнало отводняване. Нивото на река Скът е намаляло с 20 сантиметра.

И тази нощ жандармерията охранява къщите от мародери. Сформиран е и отряд от доброволци - местни жители, които помагат на силите на реда. Спасителните екипи ще продължат огледа си и днес през деня, за да определят нанесените щети от водната стихия.

Социални работници ще помагат на потърпевшите от потопа да попълнят молби за еднократна финансова помощ от 325 лв. Българския червен кръст е организирал четири пункта за раздаване на минерална вода, суха храна и одеяла.

В спасителните дейности активно се включиха и военни от поделението в Плевен. 22 военнослужещи, включително готвачи, организират пункт за топла храна. Групата е снабдена с необходимата техника. Днес трябва да бъдат разположени две полеви кухни и ще бъдат оборудвани три палатки с 16 маси и походни столове за обслужване на пострадалите жители на града. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !