Вижте къде ще бъдат станциите от третия лъч на метрото

OFFNews 07 април 2015 в 18:15 39418 15

Строителството на третия лъч на метрото в София се очаква да започне в средата на тази година. За целта обаче първо Европейската комисия трябва да одобри финансирането на проекта. 

Общо 680 млн. евро е прогнозната стойност за изграждането на третия метродиаметър.

Трасето е с дължина 16 км, като ще има общо 19 станции. 

Метрото ще прави връзка с линия едно, която тръгва от Летище "София" и стига до "Обеля" - на метростанция "Софийски университет "Св. Климент Охридски"". На "НДК" ще се осъществява връзката с втория лъч на метрото.

Първата спирка от третия метродиаметър ще е на колелото на трамвай №22, северно от бул. "Ботевградско шосе". Следват спирка на бул. "Владимир Вазов" и "Витиня", която ще бъде разположена на моста над р. Сухата река.

Спирка номер 4 ще е "Васил Кънчев" - между кръстовищата на "Владимир Вазов" и "Васил Кънчев", следва петата метростанция, която ще е разположена между ул. "Ильо Войвода" и ул. "Панайот Хитов".

Следващата станцията ще е при парк "Заимов" и "Театър зад канала" - на бул. "Мадрид" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". 

Оттам метрото ще спира на Орлов мост, ще минава през площад "Св. Патриарх Евтимий" и ще стига до метростанцията при НДК, където ще се прави и връзка с втория лъч на метрото. 

Спирката след НДК ще е на бул. "Пенчо Славейков" и бул. "Прага". Следват станции на бул. "България" и бул. "Акад. И. Е. Гешов", на кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Гоце Делчев", както и при "Никола Мушанов" и бул. "Президент Линкълн". 

В "Овча купел 1" - на кръстовището на бул. "Монтевидео" и бул. "Западна тангента", и "Овча купел 2" (при ул. "Централна") ще са следващите две спирки. 

Третият лъч от метрото приключва в "Горна баня". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!