Сбъркани табели в новото метро

Владислава Тричкова 03 април 2015 в 16:42 7710 7

Оказа се, че в четирите нови метростанции, които са част от лъча, стигащ до летище "София", има няколко объркани табели.

Грешката, която забелязахме, е в указателната табела на метростанция "Дружба". Табелата посочва изхода към бул. "Проф. Цветан Лазаров". На кирилица всичко е написано правилно, но на латиница "булевард" е преведен като "улица".   

Шефът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев съобщи пред OFFNews, че е разбрал за този проблем.

Подобни грешки в табелите и изписването на улиците и спирките на латиница има на още няколко места по новото трасе. 

"Дребни грешки. Изпусната буквичка, например, но лека по лека ще ги оправим. Това да е кусурът. Важното е, че има много доволни хора", коментира Братоев, като обеща, че веднага ще сигнализира на фирмата, която се занимава с указателните табели и в най-кратки срокове грешките ще бъдат отстранени. 

Междувременно читател на OFFNews съобщи, че вчера от метростанция "Искърско шосе" в посока центъра са се качили контрольори. 

Парадоксалното в случая е, че след като метрото бе пуснато за ползване от пътници в 13:00 часа на 2 април, то всички, качващи се от новите станции, пътуваха безплатно, а и гишетата, на които се продават билети в четирите метростанции, бяха затворени. Обърканите пътници си помислили, че това е "позакъсняла първоаприлска шега".

На официалната церемония по откриването на метрото вчера присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, премиерът Бойко Борисов, редица министри, гости и журналисти. 

Очаква се линията до летището да се използва от около 500 000 души на ден. 

Метрото до Бизнес парка в ж.к. "Младост" ще бъде пуснато на 8 май. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови