Учителят Тео Теодосиев - нежелан от родители, пишел тройки

OFFNews Последна промяна на 03 юли 2015 в 08:36 25094 94

Учителят на златни медалисти по физика и носителят на приза Мъж на годината за 2014 - Теодосий Теодосиев, е нежелан от родители в гимназията в Казанлък. Причината - пишел тройки и не преподавал по учебник.

В училището на преподавателя по физика тече и подписка срещу него, предаде Нова телевизия. Родители се оплакват, че децата им изкарвали двойки, които не са били вписвани в бележници или дневници. Така се получавало, че чак в края на годината се разбирало, че децата им изкарват слаби оценки.

Обяснението на учителя Теодосиев - слабите резултатите не се вписват в бележници, защото на всеки ученик се давало шанс да излезе на дъската и да повиши оценката си.

Родителите обаче остават недоволни, че Теодосиев преподава физика на много високо ниво, неразбираемо за децата.

"В българското образование има хиперинфлация - сегашната шестица се равнява на четворка от преди 20 години", сподели Теодосий Теодосиев.

Теодосиев е главен учител по физика и астрономия в ПМГ ”Никола Обрешков” - Казанлък и повече от 30 години е ръководител на безплатната „Школа ТЕО” по приложна математика и физика. Той е създател на собствена ”Методика за формиране на силов интелект”.

Негови възпитаници печелят 8 от 12-те златни медала, завоювани от български участници на Международната олимпиада по физика.

В школата му се готвят не само българчета, но и ученици от Великобритания, Швейцария и други европейски държави.

За заслугите си в развиването на млади таланти Теодосиев е награждаван с редица ордени, сред които „Св. Св. Кирил и Методий”, „Неофит Рилски”, награда на Физически факултет на СУ „Св. Климент Охридски” за най-много приети студенти физици, почетен диплом от Българския парламент, почетен гражданин на гр. Казанлък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.07 2015 в 17:00

Боли нали математико,истината винаги боли.Но щом прекрачихме прага на обидите да продължим. Аз имам и запис на мръсните вицове и простотиите които,този дърт перверзник Тоедоси дрънкаше пред непълнолетни в час т.е. пред мен и мойте съученици,а ти какви аргументи имаш метросексуален математико.И ми прави впечатление ,че повечето от коментиращите не познават темата ,а се произнасят просто по задължение.Много от моите съученици ,които тогава имаха двойки и тройки и според него не ставаха за нищо(казано от него в прав текст)сега са на отговорна инженерна и проектантска работа с добри семейства и не са се женили два пъти за свои ученички веднага след абитуриентския бал.Утре твоята дъщеря като ти доведе 60 годишен зет и той се окаже набор на майка ти - искам да ти видя тъпата физиономия тогава.Всичко е една ши**на журналиситческа кампания за лековерни тъпанари.Повдига ми се.

08.07 2015 в 17:05

имам чувството, че ако питаме децата - нивото по физика трябва изобщо да не е подобаващо за гимназии, а да кажем - за тухникум по обществено хранене. (термодинамиката на флуидите е в основата готвенето :)
колкото повече се задълбочава неграмотицата, толкова по-свирепа става съпротивата срещу промяната, наречена "грамотност" !

08.07 2015 в 15:16

"Кирчо", преди да се оплакваш от Тео, научи правописа! За каква наука разсъждаваш, като си неграмотен?? Имаш ли 4 клас? Срамувай се от простотията си и върви да се образоваш.

08.07 2015 в 11:30

Повтарям се и тук но:Теодоси найстина не става за учител,няма какво да се лъжем по разни журналистически прехласвания,дори и дядо на годината да го направите ,той не е човекът за пример.Даже ако беше някъде на запад щяха да го изхвърлят отдавна за връзки с ученички ,но това е друга тема.Родителите са прави,че не преподава систематично и по учебника и затова децата не могат да се ориентират какво се иска от тях.Не може в 8-клас да ги караш да извеждат интеграли или да решават диференциални.Като е толкова отворен тео що не стана толкова години университетски преподавател.А заслугите са му че намира свити послушни момченца със амбициозни родители , и след денонощно решаване на задачи,повтарям задачи,успяват да покрият точки за златен медал.Точки защото всеки получил определен брой точки получава медал.От последната олимпиада златните медали са ако не се лъжа 29.Ами направете го светец преди да го осъдят за педофилия и да се приключва с тази тема най-сетне,че на всичик омръзна дебилната му усмивка.Между другото аз съм негов не лош ученик от така наречената физическа паралелка - имам 5 по физика.

06.07 2015 в 23:10

Много коментирате, но надали някой от вас му се е случвало скоро да ходи на училище ;). Мога да ви кажа, че гимназията е математическа и децата са се записали да учат интензивно математика, което не ги прави добри физици. Аз лично никога не съм бил добър по физика, но с математиката се справям перфектно. Не всички деца могат, а и имат нужда да изучават толкова интензивно физика. Има си школи и специални паралелки за тази работа. :) Много ще ми е интересно как голяма част от коментиращите ще се справят с неговият час и къде ще намерят достатъчно умни деца в малък град като Казанлък, че да запълнят цяла гимназия способни ученици.
Тео наистина е много добър, но правилното място не е класната стая.

06.07 2015 в 22:58

Тези хора трябва да са луди.

Не стига, че още има хора, които дават мило и драго и правят всичко по силите си да научат децата на нещо, но се намират и родители, които да се противопоставят.

Хайде всички със шестички от доклади, копирани и принтирани от интернет?! Зле, зле, зле. От казанлъчени не го очаквах.

06.07 2015 в 14:05

Този който няма талант, мозък и трудолюбие, за да изучава физика и математика, няма място в "МГ". Скъпи родители, потърсете проблема в собствения си дом, ако сте вкарали детето си в математическа гимназия само заради имидж или собствени амбиции.

04.07 2015 в 20:50

Всички знаем, че тройката не е оценка, това е начин учителя да запази бройката ученици, които да носят държавна субсидия за школото. Или иначе казано, драги Родители, не търсете проблем в преподавателя, а го потърсете в собствения си дом!

04.07 2015 в 19:17

Като ученичка на една от най-елитните,да не кажа най-елитната гимназия в Пловдив,мога да кажа,че рядко се намира учител,който би ти подарил оценка.Няма как да не седнем на задните си части,с извинение, и да загреем стола и да получаваме добри оценки. Мога единствено да кажа, че тази подписка е напълно излишна. Мога да кажа едно огромно ЕВАЛА на учителя !

04.07 2015 в 18:44

А според баба ми гимназиите, па били те и математически, са преди всичко за полупораснали пубери