Царят събира принцове и принцеси във Врана за 80-годишния си юбилей

OFFNews 13 юни 2017 в 14:08 6618 2

Царят Симеон Сакскобургготски празнува 80-годишен юбилей на 16 юни. Отбелязването на рождения ден на бившия премиер от НДСВ ще е в резиденцията му във Врана. 

На грандиозно парти там царят е поканил принцове и принцеси от цяла Европа и света. На бала са поканени и представители на държавната и местна власт в България, както и цялата група на НДСВ, министрите. На партито ще присъстват и представители на бизнеса.

За рождения ден на Сакскобургготски покана са приели принцеса Маргарита и принц Раду от Румъния, принц Александър и принцеса Катарина от Сърбия, принц Никола от Черна Гора, принц Лека от Албания със съпругата си принцеса Елия, както и Осман Салаххадин Османоглу, който е потомък на турските султани Мурад V и Мехмед V.

Естествено на юбилея на царя ще дойде и неговото семейство.

От Испания идват също знатни особи - кралица София и сестра й принцеса Ирина. Ще дойдат австрийската ерцхерцогиня Елена и принц Андреас Сакск-Кобург-Гота. Той ще пристигне със самолет директно от град Кобург, Германия.

Принц Тусун от Египет също ще дойде за юбилея. Двамата са били съученици в колежа „Виктория” в Александрия.

На 16 юни сутринта в катедралния храм „Св.Александър Невски” ще се състои благодарствен молебен, възглавяван от българския патриарх Неофит по случай рождения ден на царя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

13.06 2017 в 17:30

Антонио Хосе Муньос Валкарсел ако не "кацне на дедовия", значи никой не е идвал!

29217

1

Лопе де Вега

13.06 2017 в 15:23

Къв цар?

Къде са арабските му приятели? Циганин!

Поздрав!
 
X

Подкастът на OFFNews