Цар Симеон II продава резиденцията си в Баня

Елица Мартинова Последна промяна на 06 януари 2014 в 07:53 14128 9

Цар Симеон II

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза продават царската резиденция в град Баня, Карловско, съобщава вестник „Труд“.

Имотът е обявен за продан на сайта на руската фирма за недвижими имоти "Российский аукционный дом", а цената му е 2,5 млн. евро. В обявата е посочено, че се продават общо 9500 кв. м земя със сгради с обща площ 1000 квадратни метра. Упоменато е, че къщата е паметник на културата и фасадата не може да бъде променяна. Като преимущество на имота е посочено, че към него има прилежащ парк, чийто дървета са посадени лично от цар Борис III, както и че вилата е разположена в близост до минерални извори.

В обявата е посочено още, че къщата е обитаема, към нея има персонал и синът на цар Борис III – Симеон, я посещава често.

В сайта на руската фирма могат да бъдат открити и други български имоти, сред които част от активите на корабостроителния завод в Бъргас, проекти за ваканционни комплекси, както и бивше военно летище, посочва „Труд“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.01 2014 в 00:25

За да се разбере,че Чипа е в синхрон със съвременността,трябва да се досети циментираната глава,че КГБ подписа капитулацията си на о.Малта, следователно се превърна във филиал на ЦРУ.Нашите също автоматично ги презавербоваха.Циментираната глава трябва също да се досети,че ако комунистическите тайни служби не са под контрол на тези които ги победиха и затриха,няма как да са във властта,без комунистическата си идеология.Циментовата глава трябва следователно да се досети кой и защо върна Царя,но като министър председател и защо презавербованите от БСП се лепнаха за него.Мисията на Царя беше първо да убеди комунистите да заобичат НАТО,а после да ги приобщи към ЕС,за да се отвори пътя на Турция към ЕС когато му дойде времето.

06.01 2014 в 12:26

може да е попривършил кинтите на залагания в името на "оправянето"на България,а може и "пералня"да е отворил ,като "слуга на народа си".Вервайте му!

06.01 2014 в 09:52

Този не е цар!!! Могъл е да бъде, но Господ ни е спасил от тази съдба. Това е един маниакално самовлюбен, алчен и примитивен, крадлив и продажен дребен търговец на илюзии. Само презрение, а не гръмки титли, заслужава това генетично недоразумение. Разберете най-после, че това същество ви презира от все сърце. Не ви смята за хора, а за поданици. Дано някой знае разликата. Престанете да го титулувате и да му се кланяте. Нали сте горди патриоти-българи? Проявете поне малко достойнство! Поздрав!

06.01 2014 в 09:42

Пожелавам му парите от продажбата да даде за лекарства......

06.01 2014 в 09:36

Цар ли, къв цар е тоя измекяр!? Дойде да се прави , че му пука за България само и само да се добере до колкото се може повече имоти от интендантството!

06.01 2014 в 09:33

Цар ли, къв цар е тоя измекяр!? Дойде да се прави , че му пука за България само и само да се добере до колкото се може повече имоти от интендантството!

06.01 2014 в 09:29

Факт е, че към атрактивните имоти у нас най-голям интерес имат руските клиенти, които в повечето случаи плащат без да се замислят. Всякакви други критерии извън пазарните в случая са неприложими.

06.01 2014 в 08:44

Руски сайт... ще падна просто. Не можа ли към друг пазар да се насочи?

06.01 2014 в 08:14

Ами сега. Продаваме земя на чужденци (руски сайт). Къде са рубладжийчетата да ревнат, че се разпродава матушка българия. Или ще си траят, щотона руснаци може, а на нормални хора не.