Соломон Паси: Атентати като този в Париж ще зачестят в Европа

OFFNews 12 януари 2015 в 10:31 3902 3

Соломон Паси

"Атентатът в Париж няма да е последният от този тип. Такъв тип атентати в Европа за огромно съжаление ще зачестяват".

Това обяви Соломон Паси, външен министър в правителството на "Сакскобургготски".

По думите му в случая трябва да се отдели безспорното от спорното.

"Това е едно тежко престъпление, безспорно е че това е едно ужасно престъпление, което не може да бъде простено, което трябва да бъде наказано. Безспорно, че всички ние сме солидарни с Франция в този момент, че прилича на френския 11 септември", смята Паси.

Според него НАТО трябва да се събере на извънредно заседание и да начертае мерки, които не трябва да са военни, а политически и хуманитарни.

Паси смята, че в момента в света съжителстват две отделни вселени - вселената на Запада и вселената на ислямския свят и най-простото и импулсивно решение е да се води война между тези две вселени, но е глупаво решение.

Бившият външен министър е категоричен, че Западът ще загуби много повече от такава война, защото има повече какво да губи от ислямския свят.

Навремето Симеон Сакскобургготски му заръчал много да внимава при преговорите с Либия за нашите медици, защото ние християните сме в 21 век, но мюсюлманите са в 14 век.

Това било като разликата между 14-годишно дете и 21-годишен човек и затова Западът трябва да прояви разбиране към ислямския свят 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!