Роднини на Кулибали осъдиха атентата в Париж

OFFNews 11 януари 2015 в 09:13 2036 0

Амеди Кулибали

Майката и сестрата на убития Амеди Кулибали осъдиха извършените от него нападения във Франция, поднасяйки своите искрени съболезнования на семействата на жертвите, съобщи АФП.

Кулибали уби полицайка в кв. Монруж в Париж на 8 януари, а на 9-ти взе заложници в еврейски хранителен магазин и уби четирима от тях. При акцията по освобождаването им Кулибали беше застрелян.

„Осъждаме тези действия. Изобщо не споделяме тези екстремистки идеи. Надяваме се да не се прави връзка между тези противни действия и мюсюлманската религия”, пишат те.

Амеди Кулибали е действал съгласувано с братята Саид и Шериф Куаши, които 12 души, сред които 8 журналисти и двама полицаи, при нападението срещу редакцията на "Шарли Ебдо" на 7 януари. Двамата братя бяха убити при щурм на силите на реда в печатница в индустриалната зона Дамартен ан Гоел, където се бяха барикадирали.

Френските служби за сигурност са спрели да следят терористите братя Куаши, Амеди Кулибали и вероятната им съучастничка Хаят Бумедиен преди шест месеца, смятайки,че не са опасни, пише "Дейли Мейл".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови