'Софийска вода' провери рекордните сметки в блок в 'Красно село' и ще ги коригира

OFFNews 27 септември 2018 в 15:50 2359 0

„Софийска вода“ обяви резултатите от проверката на клиентите си от блок 200 в столичния кв. “Красно село”. В два от входовете на блока - Д и Е, потребителите получиха четирицифрени сметки през август.

Проверката е показала, че няма течове по вътрешната ВиК инсталация, каквато бе една от хипотезите за високите начислени суми. Липсват и следи от нерегламентирано включване към водопроводната инсталация.

Затова "Софийска вода" ще направи корекции на сметките на потребителите за общи нужди от началото на годината и те ще бъдат анулирани.

Дружеството вече осигури възможност за дистанционно отчитане на общия водомер, посочват още от "Софийска вода". Чрез него в реално време ще могат да се следят показанията. Така, при евентуална осезаема разлика в консумацията, веднага ще могат да се вземат мерки.

От дружеството съобщават, че случаят с блок 200 в "Красно село" е прецедент. Въпреки това “Софийска вода” е предприела, за да избегне подобни казуси в бъдеще. Дружеството е направило промени във вътрешните процедури за работа. Те ще позволят занапред да се реагира по-бързо и да се предприемат превантивни и навременни мерки в такива ситуации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови