Quantcast

Служители на Цветан Василев пратиха сигнал срещу него в прокуратурата

OFFNews Последна промяна на 24 юли 2014 в 15:13 33109 14

Служители на инвестиционен посредник и финансова къща „Фина“ изпратиха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев.

От прокуратурата потвърдиха за наличието на такова писмо.

В него се обяснява схемата, по която, свързани с Василев фирми, са теглили кредити от КТБ. В схемата Василев бил от една страна кредитор и от друга – бенефициент.

„Всеки един кредит от банката е одобряван лично от Василев, като лицата, представляващи дружества кредитополучатели, подписваха предоставените им от банката договори, без да имат представа за за целите и изразходването на кредитите. По този начин Цветан Василев реално е както длъжностно лице, което в качеството си на мажоритарен собственик и председател на надзорния съвет на банката, нареждаше кредитирането на дружествата, така и крайният получател (бенефициент) на парите, тъй като се разпореждаше със същите и определяше начина на тяхното ползване", се казва в писмото.

Подписалите писмото са 8 души, които обясняват, че са поставени в безизходица и не знаят как тези кредити ще бъдат обслужвани.

Името на единия от подписалите писмото съвпада с това на управителя на фирма „Бромак“, която е мажоритарния собственик на КТБ – Иван Стойков. Бисер Лазов е съдружник с Цветан Василев в "Естейд" и заедно с него влиза в управата на "Мел финанс". Името на Венета Николова също се свързва с ръководството на фирми от орбитата на КТБ, а името на Теодора Танева съвпада с това на член от Борда на Технологичен център-Институт по микроелектроника-.ТЦ-ИМЕ, който се свързва с КТБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.07 2014 в 10:35

Най ми харесва: "Ние сме обиконовени хора, поставени в ситуацията да сме собственици или управители на дружества". Тази "ситуация" какви неща прави, хваща обикновени хора и ги прави управители и собственици! Да им кажа на тези обикновени хора от името на необикновените супермени, оцеляващи в България: "НЯМА ДА ПЛАТИМ!!!!!!!!!"

25.07 2014 в 01:53

Дет са вика - га яди кифтета ни рива ? Ся ше лапаш, кво толко да не ти вада зъб ! :D

24.07 2014 в 18:27

Или на мама свинчето е намерил нови хора!
Колкото и коза да вадиш от тестето имай предвид,че винаги можеш да бъдеш надцакан!
Пишат за фирмите свързани с Василев, ми да попитам за фирмите свързани с прасчо или той сега плаща и срещу него не трябва да се вика!
Жалки хора!

24.07 2014 в 16:57

Интересна позиция.
В цялата работа обаче куца едно нещо - липсва принуда. Значи сами са се цанили за "номинални" собственици и управители, доброволно са били по разни бордове и са разписвали годишни отчети, подписвали са се под взети решения на бордове и прочие.
С други думи "сига ши ги ибът" а тесе опитват да си изпросят вазелин.
А бай Ставри ги чака.

Да-а-ааа. Ето това е "успешен млад бизнесмен".

24.07 2014 в 16:46

Кифтетата свършиха, време е да се плаща за каймата, сервиза за хранене, масата, охраната, наема за банкетната зала, персонала, миенето на чините, охраната, местата за паркиране, ток, вода, охраната ... а, ква я мислехме, ква стана!

24.07 2014 в 16:38

Ма що подписвахте, мар'марийки? На всички марионетки това се случва - като им резнат конците се превръщат в купчинки дървени пръчици.

24.07 2014 в 16:33

Сетихте се сега да се оплаквате, а кой знае колко пари са взели за да подписват без да знаят какво.
Те сами са се докарали до безизходица и е редно и те да си платят.

24.07 2014 в 16:23

Когато папкахте не плакахте, сега ще си понесете отговорноста.
Всеки от вас, който има дългове да си ги плаща, когато са ви предлагали схемите срещу солидни хонурари да бяхте мислили за евентуални последствия преди да се разпишете.
В законодателството на Република България, вие сте извършили престъпление, за което трябва да си понесете отговорността, с писмо до Цацата, че се чуствате излъгани и предадени няма да ви се размине.

24.07 2014 в 16:20

Брей, ще го съсипят този човек ДебелянПеевСки &Co. Започва да ми става симпатичен мостака...

24.07 2014 в 15:52

А, сетихте се...