Служители на Цветан Василев пратиха сигнал срещу него в прокуратурата

OFFNews 24 юли 2014 в 15:13 34134 14

Служители на инвестиционен посредник и финансова къща „Фина“ изпратиха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев.

От прокуратурата потвърдиха за наличието на такова писмо.

В него се обяснява схемата, по която, свързани с Василев фирми, са теглили кредити от КТБ. В схемата Василев бил от една страна кредитор и от друга – бенефициент.

„Всеки един кредит от банката е одобряван лично от Василев, като лицата, представляващи дружества кредитополучатели, подписваха предоставените им от банката договори, без да имат представа за за целите и изразходването на кредитите. По този начин Цветан Василев реално е както длъжностно лице, което в качеството си на мажоритарен собственик и председател на надзорния съвет на банката, нареждаше кредитирането на дружествата, така и крайният получател (бенефициент) на парите, тъй като се разпореждаше със същите и определяше начина на тяхното ползване", се казва в писмото.

Подписалите писмото са 8 души, които обясняват, че са поставени в безизходица и не знаят как тези кредити ще бъдат обслужвани.

Името на единия от подписалите писмото съвпада с това на управителя на фирма „Бромак“, която е мажоритарния собственик на КТБ – Иван Стойков. Бисер Лазов е съдружник с Цветан Василев в "Естейд" и заедно с него влиза в управата на "Мел финанс". Името на Венета Николова също се свързва с ръководството на фирми от орбитата на КТБ, а името на Теодора Танева съвпада с това на член от Борда на Технологичен център-Институт по микроелектроника-.ТЦ-ИМЕ, който се свързва с КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!