Цветан Василев отговори на обвиненията на френския посланик

OFFNews 20 юли 2014 в 15:50 7235 7

Цветан Василев

Собственикът на КТБ Цветан Ваилев отговори на обвиненията на френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан, който обяви в петък, че дейността на Василев не е била добра нито за България, нито за Европа.

„Ако той е на мнение, че моята дейност „никога не е била добра нито за България, нито за Европа“, защо досега си е мълчал, а не е уведомил съответните органи в ЕС и България, както би направил един истински „приятел на България“, за какъвто посланикът се опитва да се представи“, обяви Цветан Василев в писмо до медиите.

„Ако той застава зад думите си, че „Тази банка не е била нормална банка и може би надзорът на тази банка не е бил толкова сериозен", защо не е уведомил нито съответните органи, нито френските инвеститори, които само преди месец продадоха Креди Агрикол България ЕАД на Корпоративна търговска банка АД“, допълва Василев.

Собственикът на КТБ посочва и че не се е опитвал да си организира среща с френския посланик в България и не е търсил съдействие от него.

Ксавие Лапер дьо Кабан обяви в петък, че битката между Цветан Василев и Делян Пеевски ни е довела дотук, кара че нещата не са толкова явни.

Но тази криза ни показа, че тази банка разцъфтя по времето на три правителства поне и може би с помощта на тези правителства. Така че тази банка, ясно ни е сега, не е била нормална банка. И разбрахме това много ясно само преди един месец. Което значи, че може би надзорът на тази банка не е бил толкова сериозен, каза френският посланик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!