Quantcast

Цветан Василев отговори на обвиненията на френския посланик

OFFNews Последна промяна на 20 юли 2014 в 15:50 6540 7

Цветан Василев

Собственикът на КТБ Цветан Ваилев отговори на обвиненията на френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан, който обяви в петък, че дейността на Василев не е била добра нито за България, нито за Европа.

„Ако той е на мнение, че моята дейност „никога не е била добра нито за България, нито за Европа“, защо досега си е мълчал, а не е уведомил съответните органи в ЕС и България, както би направил един истински „приятел на България“, за какъвто посланикът се опитва да се представи“, обяви Цветан Василев в писмо до медиите.

„Ако той застава зад думите си, че „Тази банка не е била нормална банка и може би надзорът на тази банка не е бил толкова сериозен", защо не е уведомил нито съответните органи, нито френските инвеститори, които само преди месец продадоха Креди Агрикол България ЕАД на Корпоративна търговска банка АД“, допълва Василев.

Собственикът на КТБ посочва и че не се е опитвал да си организира среща с френския посланик в България и не е търсил съдействие от него.

Ксавие Лапер дьо Кабан обяви в петък, че битката между Цветан Василев и Делян Пеевски ни е довела дотук, кара че нещата не са толкова явни.

Но тази криза ни показа, че тази банка разцъфтя по времето на три правителства поне и може би с помощта на тези правителства. Така че тази банка, ясно ни е сега, не е била нормална банка. И разбрахме това много ясно само преди един месец. Което значи, че може би надзорът на тази банка не е бил толкова сериозен, каза френският посланик.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.07 2014 в 21:45

Хич не ми е симпатичен Цв. Василев, но въпросът му, защо французите са продали Креди Агрикол на КТБ е много основателен. Аман от "приятели на България"!

20.07 2014 в 19:57

А този нагъл и безсрамен тип ни прави на по-големи глупаци, отколкото сме.
Посланиците много ясно и точно информират за всичко, но не такива типове като Цв.В., а собствените си власти.
Видно от изтеклите грами на американското посолство чрез Уики лиййкс - всичко виждат и го казват директно, без заобикалки.
Така че да не кара по схемата - вместо отговор - нелеп въпрос.

20.07 2014 в 16:33

Някой е ползвал гугъл преводач май?

20.07 2014 в 16:31

Ти вземи се прибирай, че super-durex знаеш ли как ти е набрал
Бареков : Давам срок на Цветан Василев да се прибере още утре от Виена, да върне милионите и да даде обяснения пред обществото!

20.07 2014 в 16:29

Хаха, те френските инвеститори сами си знаят защо са я продали тази банка точно на тоя мустак. А дали този или други посланици са подавали сигнали до съответните органи - това май е повече от ясно. И не само те са подавали сигнали. Ама органите май са си барали органите през това време.
Доста жалка картинка се заформя от оправдания...

20.07 2014 в 16:21

Тоя мустакатият до кога смята да изпраща към България разни декларациики само ? Взима да става вече дразнещо доста.

20.07 2014 в 16:08

Това ми напомня на опорните точки "а вие къде бяхте когато...".