Служебни министри ще посетят Мизия

Ивайло Анев 07 август 2014 в 07:59 2486 0

Снимка Ивайло Анев

Служебни министри заминават за Мизия

Служебните министри на вътрешните работи Йордан Бакалов и на социалната политика Йордан Христосков днес ще отидат в наводнения град Мизия. Те ще помагат на местните власти за справяне с критичната ситуация в района, който беше залят от няколкометрова вълна вода през почивните дни.

В шестия ден след наводнението, в Мизия продължава отводняването. Водата все още е с високо равнище, трудно се оттича от наводнената инфраструктурата, дворове и къщи, както и от заблатените места. Много от пострадалите от бедствието се опасяват, че няма да могат сами да почистят опустошените си домове.

В следващите дни на място ще отиде и премиерът Георги Близнашки.

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще изпрати в Мизия екип от експерти - конструктори и архитекти, ръководен от началника на отдел "Контрол по строителната дейност" Влади Калинов, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Задачата на екипа е да направи експертна оценка за състоянието на сградите, пострадали от наводнението, както и да издаде конкретни предписания по отношение на възможните и необходими действия.

Все още не са изчислени щетите от наводнението в Мездра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови