Quantcast

Измамници събират пари на гърба на бедстващите в Мизия

OFFNews Последна промяна на 06 август 2014 в 18:13 1395 2

Мошеници използват нова телефонна измама, с която събират пари на гърба на бедстващите след наводнението в Мизия.

Измамниците звънят по телефона и искат пари за пострадало при наводнението семейство, като се представят за служители на Агенция „Социално подпомагане“.

За новата телефонна измама съобщи пред Дарик бившият депутат от „Атака“ Венцислав Лаков.

Лаков обясни, че самият той е бил атакуван от измамниците.

На Лаков се е обадил мъж, който се е представил за служител на регионалното звено на Агенция „Социално подпомагане“ за София-област, и е поискал „Атака“ да финансира транспортирането на пострадало семейство от Мизия до София.

Лаков дал съгласие, но но поискал да бъде издадена фактура. В този момент мнимият служител изгубил желание да говори, а се затруднил и в отговора на въпроси за пострадалото семейство. Точно заради това Венцислав Лаков се усъмнил, че става въпрос за телефонна измама.

Директорът на Агенцията за социално подпомагане обясни, че служители на Агенцията не събират пари на ръка. За дарения са разкрити две приемни – в детската градина в Мизия и на гърба на община Мизия. Там се подават молби, те се обработват и едва тогава се изплащат помощи. Пари на ръка не се изплащат, категоричен е директорът на АСП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2014 в 07:34

Щом е човек от атака, не вярвам на нищо. Този мошеник ще е ноо тъп, точно от атака пари да иска....хаха

06.08 2014 в 18:37

Лайнян народ сме! И от нещастието на хората гледаме да се възползваме по нечестен и мошенически начин! Търся желаещи да метнат няколко големи бомби с обеднен уран. Да се затрие това крадливо племе!