След плакатите "Оставка": Парламентът обяви правила за гостите си

Елица Мартинова 14 февруари 2014 в 11:30 4733 9

Плакат

Квесторите в Народното събрание окачиха лист с правила за гостите, които наблюдават пленарните заседания от балконите в залата.

От пресцентъра на парламента се решиха на тази стъпка, след като в сряда, на заседанието, в което бе гласуван вотът на недоверие, две жени издигнаха транспарант "Оставка" от балкона в пленарна зала. След като квесторите се опитаха да ги отстранят, протестиращите пуснаха плаката върху главите на депутатите от "Коалиция за България".

Това не е първата подобна акция. Преди месеци майки, недоволни от социалната политика на правителството, също издигнаха плакати "Оставка".

В тази връзка на вратите пред балконите на пленарна зала вече виси лист със следните указания от правилника на Народното събрание:

Чл. 22 Посетителите на пленарни заседания

1. предават на гардероба палта, чадъри, куфари и чанти (с изключение на дамски), бинокли, както и фотоапарати, магнетофони, видеокамери и др;

2. заемат определените места на балкона.

Разговорите по мобилни телефони по време на посещение на пленарно заседание са забранени.

Забравени и изгубени вещи в сградите се продават и получават на гардероба.

Чл. 23 Пушенето в сградите е разрешено само н аопределените и обозначени за това места

Чл. 24 Посетител, който не спазва посочените в този раздел правила, се отстранява от съответната сграда

Чл. 25 Нещатните експерти и сътрудници на народни представители, парламентарни групи и постоянни комисии, както и представители на СМК, които не спазват настоящите правила или с действията и поведението си са засегнали интересите на Народното събрание, се отстраняват за срок от един месец. При повторно нарушение пропускът за достъп до сградите на Народното събрание се отнема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!