След плакатите "Оставка": Парламентът обяви правила за гостите си

Последна промяна на 14 февруари 2014 в 11:30 4449 9

Плакат

Квесторите в Народното събрание окачиха лист с правила за гостите, които наблюдават пленарните заседания от балконите в залата.

От пресцентъра на парламента се решиха на тази стъпка, след като в сряда, на заседанието, в което бе гласуван вотът на недоверие, две жени издигнаха транспарант "Оставка" от балкона в пленарна зала. След като квесторите се опитаха да ги отстранят, протестиращите пуснаха плаката върху главите на депутатите от "Коалиция за България".

Това не е първата подобна акция. Преди месеци майки, недоволни от социалната политика на правителството, също издигнаха плакати "Оставка".

В тази връзка на вратите пред балконите на пленарна зала вече виси лист със следните указания от правилника на Народното събрание:

Чл. 22 Посетителите на пленарни заседания

1. предават на гардероба палта, чадъри, куфари и чанти (с изключение на дамски), бинокли, както и фотоапарати, магнетофони, видеокамери и др;

2. заемат определените места на балкона.

Разговорите по мобилни телефони по време на посещение на пленарно заседание са забранени.

Забравени и изгубени вещи в сградите се продават и получават на гардероба.

Чл. 23 Пушенето в сградите е разрешено само н аопределените и обозначени за това места

Чл. 24 Посетител, който не спазва посочените в този раздел правила, се отстранява от съответната сграда

Чл. 25 Нещатните експерти и сътрудници на народни представители, парламентарни групи и постоянни комисии, както и представители на СМК, които не спазват настоящите правила или с действията и поведението си са засегнали интересите на Народното събрание, се отстраняват за срок от един месец. При повторно нарушение пропускът за достъп до сградите на Народното събрание се отнема.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!