Складовете на отец Иван в Нови хан са почти празни

OFFNews 04 ноември 2014 в 11:07 5049 6

отец Иван

Складовете на приюта на отец Иван в Нови хан са почти празни. Нужни са въглища и трайни хранителни продукти, за да може 280-те души, които живеят там, да изкарат зимата.

Това каза пред БНТ самият отец Иван, който излезе от болницата, където прекара близо месец, след като преживя сериозна катастрофа.

"Слава Богу, че след тежката катастрофа оцелях. У дома съм си сега, с дечурлигата. Мога само да сядам, не мога да се движа и да ходя, но и това ще стане", казва с облекчение отец Иван.

Той казва още, че се притеснява как приютът ще посрещне зимата, защото складовете са празни. Той обърна към всички граждани с призив за помощ.

„След катастрофата синът ми се грижи за приюта. Свършил е малко работа тук. Дърва са понабавили, въглища няма още. Хранителните продукти много са намалели. Парите също не стигат. Трябват ни боб, леща, брашно, консерви, пастети, конфитюри, гювечи, паприкаши", обяснява той.

Отец Иван се опасява, че тази зима ще се окаже ще е много по-трудно изхранването на хората в дома.

"Преди много хора се отзоваваха на призивите ни за помощ, а сега благотворителните кампании са слаби. Имаме още къщички в Якимово, където можем да приютим хора, но няма условия. Трябват печки, легла“, допълни свещеникът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови