Складовете на отец Иван в Нови хан са почти празни

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2014 в 11:07 4429 5

отец Иван

Складовете на приюта на отец Иван в Нови хан са почти празни. Нужни са въглища и трайни хранителни продукти, за да може 280-те души, които живеят там, да изкарат зимата.

Това каза пред БНТ самият отец Иван, който излезе от болницата, където прекара близо месец, след като преживя сериозна катастрофа.

"Слава Богу, че след тежката катастрофа оцелях. У дома съм си сега, с дечурлигата. Мога само да сядам, не мога да се движа и да ходя, но и това ще стане", казва с облекчение отец Иван.

Той казва още, че се притеснява как приютът ще посрещне зимата, защото складовете са празни. Той обърна към всички граждани с призив за помощ.

„След катастрофата синът ми се грижи за приюта. Свършил е малко работа тук. Дърва са понабавили, въглища няма още. Хранителните продукти много са намалели. Парите също не стигат. Трябват ни боб, леща, брашно, консерви, пастети, конфитюри, гювечи, паприкаши", обяснява той.

Отец Иван се опасява, че тази зима ще се окаже ще е много по-трудно изхранването на хората в дома.

"Преди много хора се отзоваваха на призивите ни за помощ, а сега благотворителните кампании са слаби. Имаме още къщички в Якимово, където можем да приютим хора, но няма условия. Трябват печки, легла“, допълни свещеникът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.11 2014 в 13:05

Не ви ли е срам, коментатори... Все пак там са настанени предимно жени и деца. Приемете, че е инвестиция в живота на децата... Може ли да сте толкова безсърдечни!

04.11 2014 в 12:18

Проблемът е същият при всяка акция, при която просто се наливат ресурси в нещо, което ги хаби, без да произвежда. Много хора не осъзнават, че не може просто да инвестираш в нещо без възвръщаемост и да очакваш устойчивост. А колко грозно е да се оплакваш, че не ти дават пари, не е истина!

04.11 2014 в 12:09

ПОПЕ ИСТИНАТА Е В РАБОТАТА А НЕ В ПОДАЯНИЕТО И ЛЕЖАНЕТО НА ГРЬБ!
ПОПЕ ТИКИВА ХОРИЦА В КАНАДА ИМА ПОДОБНИ ПРИЮТИ СЕ САМОИЗДЬРЖАТ, САМИ СИ ДОСТАВЯТ И РАБОТЯТ ЗА ПРЕХРАНАТА СИ. ЦЪРКВАТА ИМА МНОГО ЦЪРКОВНИ ЗЕМИ - ОРЕТЕ СЕЙТЕ ПРИБИРАЙТЕ УРОЖАЯ И ИЗЛИШНОТО ПРОДАВАЙТЕ ЗА ВЬГЛИЩА ДЬРВА И КАКВОТО ДРУГО Е НЕОБХОДИМО. БОГ ПОДАВА РЬКА, НО НЕ ХРАНТУТИ. ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ТИЯ ДЕТО СИ ГИ СЬБРАЛ САМО ПАПАТ И СЕРАТ А НИЩО НЕ ПРАВЯТ. ДАВАХА БИВШ БАНКЕР В МАНАСТИР ПАСЕ БИВОЛИ И Е НАПРАВИЛ ЦЯЛО СТОПАНСТВО - ПРОДАВАТ МЛЯКО СИРЕНЕ КАШКАВАЛ. МАКАРЕНКО Е ВЬЗПИТАВАЛ С ТРУД И ОТ НЕГОВИТЕ КОЛОНИИ СА ИЗЛЕЗЛИ МНОГО КАДЬРНИ УЧЕНИ . ТРЯБВА ПОПЕ ДА РАБОТЯТ. ТРУДА Е НАПРАВИЛ ОТ МАЙМУНИТЕ ХОРА - ДАРВИН. ТРУДА ЩЕ НАПРАВИ ЦИГАНИТЕ ХОРА!

04.11 2014 в 11:52

Хоп, това къде са го направили ?

04.11 2014 в 11:39

Да, и наще като отидоха с 3 чувала дрехи и 3 касетки със зимнина, бяха изгонени с думите: "Не ми трябват дрехи и храна. Пари искам"