Отец Иван след катастрофата: Не се притеснявам за себе си, а за децата от дома

OFFNews 15 октомври 2014 в 13:20 3725 0

Снимка Архив/ БГНЕС

"За себе си не се притеснявам, за децата се притеснявам. Аз съм твърд, ще изтърпя".

Това коментира пред БГНЕС отец Иван от Нови хан, който снощи катастрофира на пътя за Съединение.

Той планирал да поиска помощ от бъдещия земеделски министър, защото храната на приюта му в Нови хан не достигала. Сега там живеят 280 души, а реколтата от тази година не оцеляла. Сметката на приюта пък е била празна още през юни. През последните дни приютът в Нови хан е приел още две майки, една от които е с две деца, а другата - с едно. Тази година отец Иван изпрати 70 ученика в първи клас, за които също трябват допълнителни средства.

"Хората помагат, изпращат дрехи, но често те не са подходящи, казва той, децата имат нужда от техни дрешки и от обувки, от учебни помагала. Няма дърва за зимата, останал е в склада само един ориз", обяснява отецът.

Той катастрофира на път за Съединение, където щял да гостува на свой приятел. Шофьорът загубил контрол над автомобила на остър завой и автомобилът се преобърнал в канавката. При катастрофата отец Иван е излетял през предното стъкло и счупил десния си крак на две места. В този момент той е бил без колан - разкопчал го, за да вземе бутилка с вода от задната седалка.

Сигналът за катастрофата е подаден минути след 19 часа.

Отец Иван бе опериран към полунощ в Университетската болница в Пловдив "Св. Георги". Сложени са пирони в десния му крак. Все още няма информация колко дълго ще продължи престоят му в болницата.

Пред стаята в Клиниката по ортопения, където е настанен, постоянно чакат хора за свиждане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!