Силният вятър отклони полети от летище София, паника на борда на самолет от Виена

OFFNews 05 ноември 2023 в 23:15 5576 2

Самолет

Снимка Архив

Много полети са отменени или пренасочени към други летища

Силният вятър и лошите метеорологични условия отклониха много полети от летище София и хвърлиха в ужас пасажерите на полет на австрийските авиолинии от Виена, който е направил два неуспешни опита за кацане и в крайна сметка се е приземил в Букурещ, съобщи bTV.

Зрители разказват, че в самолета от Виена са преживели истински ужас - включили се всички светлини и алармени системи, хората започнали да пищят и да се молят. След втория опит за кацане полетът е бил насочен към румънската столица, където се е приземил успешно в 18:53 ч. местно време.

„Тръгнахме с 30 минути закъснение от летището във Виена. При приближаването на Летище София имаше много облаци и много тежка турбуленция", разказва специално за bTV Ива Петкова, която е сред пасажерите на полета от австрийската столица.

Част от пасажерите ще се върнат оттам до Виена и утре ще пътуват отново до София. Други със собствен транспорт ще се приберат от Румъния.

В София заради вятъра не е успял да се приземи и полетът от Варшава на полската авиокомпания "Лот" - LO633. Той също е бил пренасочен към Букурещ.

Екипажът на "Луфтханза" на полет LH1430 от Франкфурт също се е отказал от кацане в София и е кацнал на летището в Пловдив.

Нискотарифната RyanAir не е дала разрешение на своя полет FR6309 от Рим - летище "Чампино" към София да излети. 

Полетите в неделя вечер от Дубай към София и от Милано към София също са отменени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Pendo

06.11 2023 в 00:23

Наистина повече вятър днес, но не е нищо опасно. Екипажите действат по процедура.

И бележка, самолет не се пренасочва, Командирът решава къде да отиде.

1000

1

Rilbiz

06.11 2023 в 00:07

Бях на полета от Рим 6309 и си беше напълно реален. Най-неприятният полет досега. Закъснение с 1 час, кръжене над София от 20 мин, след това опит за кацане и ужасно преживяване. Не успяхме да се приземим и ни отклониха към Пловдив, където успяхме да кацнем. Полета на луфтханза беше до нас на пистата и горките хора бяха в полета повече от час и не ги бяха пуснали, докато и ние не изчакахме още 30 мин. В нашия полет припадна една жена, а други повръщаха. Нямаше нито торбички за повръщане, нито ни предложиха вода докато чакахме в пловдив. Стюардесите ги нямаше никакви през цялото ни чакане от 40 мин на пистата и дори не обърнаха внимание на хората, които имаха нужда. .
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика